Jobb, förfrusna öron och SAKNADEN, av Gustaf Normark

Fredagen innebar partey, först Nicke W's 50års partaj med gomat'n och ett tal som fick mig rörd till tårar och sedan Lurras sweet 18! Jagg speedsöp och blev way to drunk och på vägen till och från station (kom inte in pga att det var för fullt) så förfrös jag öronen. Just nu så funderar jag nästan på att amputera bort dem - förfrysta, tinnitusade och vaxproppade...

Lördagen var fylld av jobb, från kl två till halv elva, MYCKET LÖNSAMT. Jobbet var i det närmaste roligt och att jobba bort en lördag då jag annars bara hade gått omkring i kallingar och en stickad tröja och lyssnat på bokaspers känns värt! Dessutom drog jag nog in typ 1000 spänn på den kvällen, det viktiga för mig blir att skatta på dessa pengar.

Det har visat sig att jag tjänat ca 21 500 under 2009 varav jag har skattat på 0 av dessa kronor. Kommer en fet smäll på någon tusing snart som jag inte väntat mig...... HUVVA! Ska just punga ut en liknande summa för en krossad billykta så på min kamp att samla pengar till Tågluff nolltio så har det dykt upp två små hinder, dessa ska dock övervinnas!!



Ikv blire kanske mys i "nya" replokalen, blir fan MIIS

Skyll mig själv, skyll mig själv.

Vaknade imorse kl 10 över åtta då gustaf ringde och väkte mig. Jag blev angry och tryckte upptaget men det fick mig att inse att jag försovit mig så jag blev lite stressad. Snabb frukost och sedan iväg, äcklig och jävlig. När jag kom till skolan visade det sig att lektionen var inställd och att vi fått veta det på mentorstiden igår - som jag skippade. Jag får skylla mig själv som inte var där och missade en finfin sovmorgon till halv ett... Just nu dödar jag tid tid tiiid och längtar lite smått till ikväll, synd att den fysiska hälsan sviker mig en aning, ont i körtlar, hals och framförallt ett öra som aldrig slutar spöka. Tror dock att det finns ett botemedel - alkohol! (skoja mamma...)

Ajja, ses på Rockfiesta ikv, själv ska jag vara Henke Berggren medan dagens födelsedagsbarn, Viktor "Lurra" Lundström, ska vara utklädd till den här killen..:


Hejdå.

Flickor 13

Pratade mor och far om likheterna mellan korpenserien och elitserien. Förutom att de båda är kvalitativa, tuffa och jämna så vankas det slutspel för de åtta bästa lagen av tolv när det lider mot mars månad. So far så hade jag inte sagt sågot som inte är sant. Efter det berättade jag för mina kära föräldrar att -"precis som i elitserien så åker de två sämsta lagen i korpen ner i en kvalserie där man ställs mot flickor 13." Det köptes med hull och hår... Medelålders nuförtiden... Stupid...

Projekt

Idag har jag jobbat med projektensemblegrupperna i ca 10 timmar... det var galet... Nu ska jag sova, natti..


Spräng bomben och låt min hjärnsubstans rinna nedför väggarna i sakta mak.

Jag stannar hemma från skolan imorgon. Jag har ont i huvudet och känner mig varm, detta kan dock vara något gott så jag kanske kan ta tillfället i akt att göra ensemblegruppsförslagen till projektet. Det kommer att bli grymt svettigt att göra alla nöjda, ge alla ungefär lika många låtar och göra grupper som är stabila rent musikaliskt. Jag längtar inte men jag känner ändå att det finns en viss charm med att göra detta..!

För någon morgon sedan så satt min kompis Ottilia och kollade upp en massa fakta om namn, jag blev sugen på att kika där lite själv och bad henne skicka länken med sidan. Det visade sig att det var statistiska centralbyråns hemsida, en sida som jag aldrig varit inne på men som föll mig i smaken. Jag har suttit på den ett tag och kikat och jag kan säkert göra det i flera timmar till. Statistik är kul vad det än handlar om och jag har alltid varit intresserad av det. GJort egna statistiska listor om det ena och det tredje sedan jag var ung och numera så kan jag sitta och titta på listor i olika skolböcker ett bra tag. Jag är helt enkelt ett jävla äckel som tycker det är kul att jämföra olika saker om på töntiga ämnen.

WWW.scb.se , mina damer och herrar.


Hades...

PS. No time for us landade i lådan idag, med den långa versionen av When we were winning... LYYYYYX.....DS.

Innebandydag

Min kronologiskt andra blogg jag har varit med och producerat hette theapplication.blogg.se. Emellertid utvecklades denna blogg till en innebandyblogg, ett öde även denna blogg ligger farligt nära. Men vafan,- äre matchdag så äre?! Idag står Video Life för motståndet och senast vi mötte dem så slutade det med ett oavgjort resultat, idag blir det seger!

Annars spenderas min tid med att försöka plocka fram ett omslag till vår kommande EP och det börjar finnas ett gäng förslag nu! Vilket omslag vi väljer lär ni ju märka!

Kvällen igår var väldigt nice, fett band på calles, trevlig förfest hos pia, trevlig fest på fabriken (ja, det kan kallas fest, det var 17 pers på plats och gränsen för fest är 14. Källa: Viktor Lundström, 17 år). Jag längtar supermycket till nästa helg, då blire att dricka go-dricka... Godricka och partay får dock vänta ett litet tag, först blir det en hektisk skolvecka att ta tag i. På Onsdag ska jag och Ottilia ut och mysa, blir käk och bio, som en liten rast i allt jobbigt, längtar..! Nu blire mys av annat, time for Korpen!

 


19

Idag fyller min älskling 19 år, dvs är hon äldre än mig. Det känns inte så, kommer aldrig att kännas så, hon är mindre än mig, punkt. Faaast, det kan nog hända att hon är lite mognare än mig ibland oxå... Faaast, oftast inte. Hehe...


Grattis du!

Nu på morgonen har hon fått endel fina grejer, BD-boxen med DVD och No time for us, Bestick och grejer, två till skivor, en begagnad morgonrock av mig, nån sorts utekväll med bio och käk av hennes hund och some alcoholix, bla ett ekologiskt vin som vi ska kalasa på ikväll!

Kvällen blir festlig under ordnade former, vi väntar med den totala urladdningen till nästa vecka då lurra fyller 18 och station har "rockkväll". Tanken är väl att man ska klä ut sig till rockstjärna då men jag undrar - om man redan är rockstjärna, vad gör man då? Får man inte klä ut sig då, är det ok att klä ut sig till sig själv etc? Jag tror att jag gör bäst i att ringa och fråga Station 8, man vill ju inte göra fel och skämma ut sig...


Nu blir det birthdaymiddag, ha en trevlig kväll, ses på den evigt älskade fabriken ikväll gottfolk!!

All along the watchtower

Jag har ett drygt tre timmar långt hål på fredagsförmiddagen, denna utnyttjas idag till att slappa och göra gitarrläxa i det tomma huset på Forslundagatan. Ottilia är på skolan och alla andra familjemedlemmar är också utflugna så jag sitter i min ensamhet och kollar på en av våra fiskar som aldrig lyckas roffa åt sig någon mat och som inte heller verkar vilja ha någon mat när den får chansen, som just nu är i full färd med att äta upp sitt eget bajs...

Denna dag kommer att vara innehållsrik. Massa skola, hämta sprit, fixa pressenter till Ottilia som fyller år imorgon, köra hem och slå in dessa, äta, skriva ut och fylla i STIM-kontrakt, planera inför rockskolan som drar igång nästa vecka med reptider etc, köra in till stan, träna fotboll, umgås med Sofia, köra till Ottilia, sova.... Allt detta är ju dock bra grejer, roliga grejer, men jag blir ju lite småstressad faktiskt.
Två andra bra grejer som har hänt i mitt liv är att jag fick hem Never seen the light of day och Veni Vidi Vicius (eller hur nu det ska stavas) i brevlådan igår. Never seen var så fin, digipack och massa fina foton, super! Dessutom har jag typ fått ett erbjudande om jobb någon/några kvällar under våren. Jag ska hjälpa till att vara arrangör för Rockkarusellen! Detta kan bli både roligt och lönsamt.
Denna bild är tagen när vi var med i karusellen för många många år sedan...
Nu ska jag tillbaka till skolan, käk och tre relativt roliga lektioner väntar, sedan stressar jag vidare för att tillslut slå mig till ro. Ha en trevlig helg.

Dreamin

Det är en grej som jag vetat hela mitt liv som gjort sig väldigt påmind idag. Jag är en sjuhelvettes dagdrömmare, nstan lite vardagsfilosof. Kom på det idag när jag kom mig själv med att ha suttit och tomstirrat ut genom fönstret vid datorn på mitt rum i säkert en halvtimma, helt under tystnad. Detta är säkert inget unikt men för mig händer det ganska ofta, särskillt när jag är hemma. Även när jag läser saker så händer det ganska ofta att mina ögon följer bokstäverna sida upp och ned men dessvärre så har jag ingen aning om innehållet i det jag läser. Det känns inte omöjligt att jag har nån liten störning i hjärnan och ibland äre lite jobbigt att jag fastnar så i det jag tänker på men ibland är det ganska nice - det här med att drömma och filosofera, att sova trots att man är vaken.



Igår gjorde jag min första fotbollsträning på två år. Börjar typ känna att det var ganska kul faktiskt, trots att jag var dålig. Blir nog att träna även på fredag faktiskt!

Nu blire ångestfylld läxa i ångestfyllt musikämne, tjoho!


Outlandish

Funderar på om man skulle ta å dra till något annat land efter gymnasiet och tjäna pengar, eftersom att det uppenbarligen inte finns någrajobb här hemma. Jag vill helst jobba i Skelltown, men om inte det går så har jag några andra planer. Jag tänker att -eftersom att alla är så jävla rika i Norge så borde man väl kunna försörja sig hyfsat bra på att vara gatumusiker i typ Oslo eller Bergen? Man borde även kunna dra en liten repa till Japan för att jobba. Jag har lärt mig att Japan har en sjunkande befolkningstillväxt, japanerna har sysslat med självförverkligande istället för att skaffa jobb och detta har lämnat luckor efter sig på arbetsmarknaden. Annars är ju reseledare något som lockat mig i många år och att vara det ett år skulle nog vara både lärorikt och kul!

Något som är ännu mer akut och aktuellt än att bestämma vad jag ska göra nästa år är att städa vår jävla replokal. Sjukt stökigt och brunkigt där just nu, måstet städas inför de festligheter som väntar.



Browhers



Bloggfree

Jag har varit bloggfri i helgen vilket är ett gott tecken, jag har gjort annat! Framförallt har helgen bestått av att gräva en snögrotta! Jag, Per, Elias, Lurra, Gustaf, Nils, Mimmi, Pia, Simme, Julia och Vera grävde hela fredagskvällen och på lördagen fortsatte grävandet. En stor snöhög är nu fylld med gångar och rum, och framförallt; ett hål som är över tre meter djupt. Att ha varit med och gjort ett sådant hål är total lycka för mig!
Idag har jag lirat innebandy, dels med Strum men även med nåtot annat korpenlag. Det var roligt och jag är mycket taggad på idrott, det kan till och med bli en fotbollscomeback.
Nu ska jag och Tjottilia se vår nya favortiserie -Band of Brothers. Myspys på G alltså, tjoflöjt!
foto: O. Werkmäster

Har ju som så jävla trist så därför smäller jag dit lite läsning av detta slag, typ 15 dagar försent.

ÅRETS FESTIVAL: Hultsfred vad grymt, fantastiska trästock tar hem andraplatsen och Umeå Open kammar bronset.

ÅRETS PREMIÄR: Korpidrott. Blir faktiskt inte roligare!

ÅRETS FÖRÄNDRING: Men allt.. Gick fr¨ån att vara 17 och sär till att vara 18 och sär men myndig.

ÅRETS KÄRLEKSHISTORIA: The Kärlekshistoria, den har ju som allt!

ÅRETS MISSTAG: Väldigt många, jag tror och hoppas att jag tagit lärdom av dem.

ÅRETS VÄN: Lätt Nils. Han gör minst misstag, alltid stabil, kul att vara med, snygg, snäll, rolig, rättvis, ödmjuk etc.

ÅRETS ARTIST: Tror väl att Zach Condon ligger bra till. Åsså den där Julian.

ÅRETS BAND: Det har gått lite fram och tillbaka. Man kan väl som säga att året började med Loney, Dear i mängder och slutade med Noah and the whale i lika stora mängder. LastFm säger i tur och ordning: 1-Beirut,  2-The Killers, 3-Mando Diao, 4-Broder Daniel, 5-Arcade Fire, 6-The Strokes, 7-Kent, 8-Noah and the whale, 9-Phoenix, 10-BoKaspers Orkester. Dock har inte mitt lastfm varit igång så mycket iår och visar väl kanske inte en helt korrekt bild av hur det sett ut, men Beirut är överst utan tvekan.  

ÅRETS LÅT: Asså shit. Detta kommer att bli snudd på omöjligt. Jag häver väl ur mig att vissa låtar är världens bästa låt lite nu och då, önskar att jag hade kommit ihåg vilka de var. De enda jag minns är mina tre klassiker som faktiskt är världens tre bästa låter, dvs Angles av Robbie Williams, Glorius av Andreas Johnsson och Calleth you cometh I av The Ark. Nåväl årets bästa låtar för mig är ju typ...

A Sunday Smile, Scenic World - Beirut
Heart in a cage, Reptilia - The Strokes
Whirlwind - Broder Daniel
Intervention - Arcade Fire
A Dustland Fairytale - The Killers
You and me song, Easier to sing - The Wannadies
First day of spring - Noah and the whale
Dad's Bike, Audrey - Amber Oak
Lisztomania - Phoenix
Utan dina andetag - Kent
Halo - Beyonce
Bara för din skull, Dansa på min grav - Bo Kaspers Orkester
Sinister in a state of hope - Loney, Dear
No more school, Load it, Helpless, Ask me dont axe me - Bear Quartet
6/8, Jasmine - Stolen Deer

De svartmarkerade är väl de som kanske är något litet extra för mig under året. Självklart finns det annan musik som även den varit jävligt as-kickig, men detta är de låtar som jag kommer att tänka på när jag tänker på 2009.


ÅRETS CAFÉ: Alla suger.

ÅRETS ALBUM: Det album jag lyssnat mest på under 2009 och som jag tycker är bäst är nog Neon Bible, något av Beiruts två första, Vilka tror vi att vi är av BoKaspers eller First Impressions of earth de hetaste kandidaterna. Av de som gavs ut under året är nog The first days of spring eller Phrazes for the young de två bästa.

ÅRETS SPELNING: Killers, Kings of leon, The Hives, Franz Ferdinand, Mando Diao är bara axplock av det jag sett detta år. Dock verkar det som om jag missade årets två bästa spelningar, Cult of Luna samt Olafur Arnalds i Hultsfred. Min personliga favorit från detta år får nog därför bli... BoKaspers i A-torps Aula.

ÅRETS SPORT: Korpinnebandy

ÅRETS RESA: Venedig, Rättvik eller Hultsfred

ÅRETS TV-PROGRAM: Jag ser fortfarande inte på tv. Undrar när jag har tänkt börja med sånt?

ÅRETS LÄNGTAN: Tågluff.

ÅRETS SAKNAD: Känslan av att inte behöva oroa sig för att man inte vet vad man ska göra året efter.

ÅRETS BREV: Det var ett litet brev jag cik av Ottilia det.

ÅRETS SMS: Ok, från Pappa

ÅRETS JULAFTON: Mysig, trevlig, och över innan kl nio

ÅRETS FÖDELSEDAG: Alkoholfri fest med grabbarna för att sedan bli bortrövad till Olles.

ÅRETS SKOLAVSLUTNING: Den minns jag inte. Inte för att jag var för full, jag minns bara inte...?

ÅRETS SOMMAR: Saknar ord. Den var awesome.

ÅRETS ARBETE: Korvförsäljare i sommras, det var nice som fan ibland. Rocksskoleledare i höstas, nice som fan när man fick lönekuvertet.

ÅRETS FESTER: Massa kul och några mindre roliga. Tror att den första av två fester jag haft hemma hos mig detta år var bland de roligaste, det var kul att så många sov över och så. Förfesten hos Gustaf med klassen var oxå grym! Och Hultsfred.

ÅRETS PLUGG: Jag hatar typ skolan. Jag gillar klassen, gillar väl som A-torp men estet-musik känns inte 100%. När man dessutom måste skriva bra till rektorn och ha möte med lärarna för att rätta till saker som uppenbarligen är fel så tappar man orken litegrann. Längtar tilldess att det är över.

ÅRETS LAG: Sturm und Drang INDIE-bandy.

Klart Slut.

... blir väl tre jävlar idag oxå...

1. Tror verkligen att denna vår kommer bli super. Jag har provat på en vecka med det nya schemat och så nu och det känns mycket lovande! Måndag tex; en lektion! Dessutom väntar en massa spännande resor och annat kul vid sidan av skolan, bl.a. fyller några av mina närmaste kompisar 18år, kan inte bli mycket annat än Suké.

2. Dagens tråkigaste händelse var att få VG i 100-poängaren Ensemble A. Tyckte verkligen att jag hade uppfyllt alla kriterier för MVG med råge men det tyckte inte de som bestämmer, och 10 musiklärare kan väl inte ha fel? Bara att svälja och gå vidare helt enkelt!

3. Kvällen spenderas nog på platsen där jag lärt mig allt som jag kan om musik idag, på fabriken. Studiecirklar är the shit. Imorgon fyller broder Ab00 17 år så det blir väl att ge honom en mindre uppvaktning och sedanre blire kanske att se nån hockeymatch och sedan hänga med nån jävla brud. Insåg just att min bror är äldre än Mimmi, känns lite sjukt... nåväl, orkar inte slösa mer bläck på att skriva om småbarn, tjingeling.


Årets sämsta festbild, kanske inte riktigt men det är ju en utmanare iaf. Håller den på Arwid och Emelie från annandagen lite högre ändå! 

Fiskgratäng



Jag och Ottilia köpte fiskar idag, tre stycken blev det, Suke, Lazarus och Yorg-hurt. Lazarus är flockens ledare och den mest iögonfallande av de tre på bilden, Suke syns inte på bilden men lille Yorg-hurt finns med, kan ni hitta honom? Vinnaren får som vanligt en gul traktor i valfri färg.

Kör-jävlartimig-kort

Min bestman Elias tog körkort idag, med pompa och ståt firades detta med att nästan beställa 21 vinyler för lite drygt 300 $ + frakt från USA. Vi föll på mållinjen men imorgon -då jävlar!


Grattis!


Igår var jag och åkte skridskor med min flickvänn, Ottilia. Det var väldigt mysigt att glida fram på den buckliga isen. Den där meningen var bara ett sätt för mig att berätta att jag är tillsammans med Ottilia - igen, om ni inte visste det. Jag är så glad över detta och nu äre bara att ta ett steg i taget. Jag ska sova nu, hejhej lingontjej!


Things got more serious than I thought and the eastern-holidays where the best and the worst that I ever had, you moved me between hope and despair - you made me sad, but in the end, so dearly glad.




What's the plan?

The Plan - The Plan landade i min brevlåda idag, sitter och lyssnar på den just nu, första tre låtarna är ju riktiga classics som gör denna skiva så värd sitt traderapris!

Ikväll blire nog att hänga med Elias och genomföra den stora beställningen. Det blir Vinyler från USA för hela slanten, typ 15 stycken. För mig blire First impressions of eart, Gulag Orkestar och kanske någon fler, typ Franz Ferdinands andra platta eller Noah and the whale's första på CD.Jag är även sugen på att beställa lite plattor från CDON, men dessa planer krackelerade väl lite då jag krossade ena framlyktan på mamma och pappas bil igår. 1500.....fan.

The Plan var det ju, juste, The Plan för tillfället är att ta en dag -ett ögonblick i sänder. Njuta av allt fint, självklart längta till allt supermegaroligt som väntar i vår, men i övrigt bara andas och njuta. Precis som Gustaf gör när han får hugg av svenska melankoliska sångerskor.


Detta inlägg blir inte roligare än såhär, hejdå vänner.

Men D-smiley för fan!

Oh, well, i look while you’re saying: “it’s the happiest that i’ve ever been”
And i’ll say: “i love to feel that i have to be james dean”
And you say: “yeah, and i feel a pretty happy too, and i’m always pretty happy when i’m just thinking about with you”



Sov väl kanske 3 oroliga timmar inatt, tror detta kanske bara kan vara nått bra, jag kommer att somna som en stock ikv!

Vädret är underbart, livet längtar efter mig och jag efter det. Hoppas det blir att lira lite hockey ikväll, skulle vara kul men det verkar vara otroligt svårstyrt det här med hockey. Aldrig någon som kan nästan, så kan de va. Spelar dock ingen roll, ge mig 0 timmars sömn inatt och 10000 inställda hockey-sessions och jag kommer ändå att le. Kyss.


Målsökande melodier?

Är det någon annan än jag som känner att ibland säker man ju faktiskt inte upp musik, ibland söker musiken upp en själv. Låtar eller band som är klippta och skurna för sinneslaget man befinner sig i kommer fram från ingenstans och träffar precis i hjärtat. Jag är ingen som tycker att det är sådär superkul att läsa låttexter som folk slänger ut på bloggar och dirarium och allt vad det nu är, men jag lägger ändå ut några rader ur five years time och sedan får ni göra som ni gällande att läsa skiten.

Oh, well, in five years time we could be walking round the zoo
With the sun shining down in every me and you

And there’ll be love in the bodys of the elephants tool
I’ll put my hands of your eyes, but you pick throught

And there’ll be sun, sun, sun
All over our bodys.
And sun, sun, sun
I’ll die in next
There’ll be sun, sun, sun
All over our faces
And sun, sun, sun
So, what the hell

‘cause i’ll be laughing around your silly little jokes
And we’ll be laughing about how we use to smoke
All those stupid little cigarretes and drinks to put wine
‘cause it’s what we need to have good times

But it was fun, fun, fun
When we were drinking.
It was fun, fun, fun
When we were drunk
And it was fun, fun, fun
When we were laughing
It was fun, fun, fun
Oh, it was fun.

Oh, well, i look while you’re saying: “it’s the happiest that i’ve ever been”
And i’ll say: “i love to feel that i have to be james dean”
And you say: “yeah, and i feel a pretty happy too, and i’m always pretty happy when i’m just thinking about with you”

And will be love, love, love
Love throught our bodys.
Love, love, love
All throught our minds
And will be love, love, love
All over her face
And love, love, love
All over our minds.

And i’ll remember all these moments suggesting my head
I’ll be thinking about then and there’s lying in bed
And i know that you believe that might not keeping come through
But in my mind i’m having a pretty time with you

Five years time
I might not know it
Five years time
We might not speak
And five years time
We might not care about
Five years time
We might to prove it along



Provade mina akvarellgrejor som jag fick i julklapp idag, det är faktiskt ganska svårt, vilket jag fick erfara.

Tankar som rör framtiden, tankar som rör framtiden, mig och dig och ändå en stark lust till livet. Hur fan kommer livet att te sig om fem år? Förhoppningsvis som i texten här ovan, och eftersom att jag vet att jag inte kommer att kunna sluta hoppas det så äre väl bara att "kämpa". Haha.


Nytt inlägg

Asså sista dagen på lovet.
Sammanfattning:
Hela lovets mission, att gå vidare = totaly fail.
Hela lovets andra mission, att vara ute mycket = totaly fail.

Dock hare ju som varit ett helt ok lov ändå, mycket partande och annat roligt. De fyra arbetsdagarna under lovet, inspelningen hos Kjell alltså, var en trevlig framtidsinvestering och jag tror att slutresultatet kommer att bli grymt!

Idag blir det världens lugnaste dag tror jag. Skulle på släktkalas kl 3 men det skippas, den fysiska formen säger nej. Innebandymatch ikväll men jag tror jag avstår av samma skäl då. Jag har väl inte feber eller något men jag känner att mina ben inte riktigt bär mig idag. Inte över en endaste liten stock eller sten. Men det kommer att gå bättre att gå, så småningom.



Jag tror att saker har blivit lite för komplicerade, lite mer komplicerade än de kanske borde vara. Att skita i att tänka och bara känna är nog vad som borde göras ibland. Rädslan när man gör detta är ju dock att man inte vet vad man känner och att man skadar någon annan då känslorna byter riktning. Detta är dock inget som jag inte skulle klara av. Jag klarar nog av vad som hellst nu, har blivit "smärttålig" och insett att botten är nådd, och precis som Nils sa i sitt tal på nyårs, det kan ju faktiskt bara bli bättre.


Empire state of mine

Denna spotifyreklam-låt måste ju få lite cred faktiskt. Jay Z har skrivit en riktigt fet låt och refrängen med Alicia Keys är ju fantastiskt bra. Tycker väl inte om hip hop så mycket i vanliga fall och jag hatar R'nB och komersiell hip hopp i 9 fall av tio till den grad att jag vill spy, men i vissa fall så slungas jag platt på marken, Halo, Empire state of mine är två exempel på detta.



Insåg att jag nu är inne på mitt tredje inlägg denna Lördag den 9/1 och så mycket mer än så kanske jag inte bör skriva? Det skulle ju nästan bli för mycket? Därför skriver jag redan i detta inlägg; Grattis till min vänn Nahla som idag har lyckats få Mimmi att stå ut med honom i två jävla år! Det är inte fy skam och jag hoppas såklart på många fler år. Självklart även en stor skopa cred till Nils eftersom att han är en sådan fin kille. Jag är inte ironisk, jag menar det, ska ge dig mer cred i framtiden...!


Bilden är tagen den tionde maj, exakt en månad efter påsklovet börjat, imorgon var det exakt 8 månader sedan.

Snö kan vara fint, men max två/tre dagar om året. Nu vill jag ha vår ute, precis som Noah and the whale redan fått mig att känna innombords. Detta känns positivt ty våren är en fantastisk årstid, tänk att få ha vår i fem månader, awsome!

1,1 mil

När jag vaknade imorse, mer utvilad och kry än väntat, så tittade jag ut genom mitt fönser. Landskapet därutanför var fantastikt. Jag kastade i mig frukosten och tog med mig hund och iPod på en promenad. Promenaden tog 2,5 timma, jag gick över en mil. Tänk om man kunde göra det en gång i veckan, vilken hälsosam människa man skulle vara! Tre album hann jag med att lyssna på , BD's samlingsskiva No time for us som måste vara bland de bästa samlingsplattorna som gjorts, alla låtarna man älskar och längtar efter finns med. Album nr. 2 som avlyssnades var Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk av Bob Hund. De första låtarna på den skivan är grymma men detta var nog första gången jag riktigt intensivlyssnade igenom hela. Den är jäkligt bra och texterna är tänkvärda och poetiska. Ett band som inte har texter jag gillar fullt lika mycket är Kent. "Röd" var platta nr tre jag lyssnade på, den har faktiskt väldigt många bra låtar som börjat sätta sig mer och mer för mig. 
När den var färdigspelad så återstod ca 5 minuters promenerande tilldess att jag var hemma, dessa minuter gavs åt Skellefteås nästa stora popexport -  Salenko/CBRN. Längtar tilldess att de gör en "riktig inspelning" på någon av deras låtar, med sång och allt lixom. Potentialen finns ju där , ingen snack, alla vet det. Frågan är bara om modet att "göra det på riktigt" och viljan att jobba stenhårt för det finns? Jag hoppas!

Detta är medlemmarna, åtminstone som jag fårstått det, i Salenko/ CBRN:




De två nedersta är kapellmästarna, därför fick de lite större bilder. För att få vara kapellmästare måste man ha glasögon, bara så att alla vet.


Men ja, som.. ja, som kul ändå?

Blev lite alkohol ändå, var ju som så billigt och med givmilda kamrater så blir det ju svårare att säga nej. Eller, hade jag velat säga nej hade det ju gått såklart, men nu var jag ganska sugen ändå!

Balzac var helt OK faktiskt, trots alla jobbigheter och en extrem saknad och längtan efter något som inte går att finna på Balzac, så hade jag kul. Mycket dans och samtal med personer som man inte träffar så ofta är något jag uppskattar och något som får mig på gott humör. Något annat som får mig på gott humör är när livet är billigt. Kostnad för kvällen totalt = 0 kr. Det är annat än Arwids utekvällar det, brukar ju kunna landa på över tusenlappen, minst! Det är skillnad på stekare och vanligt folk och den stora skillnaden ligger i antalet $-tecken, inte i nöjet. 

Just nu sitter jag och njuter av Noah and the whales första platta, en ny passion of mine. Den stora hiten från den skivan heter 5 years time. Det är svårt att se några problem med tillvaron med en låt som den i sina högtalare. Try it on folks, jag vet att alla kan behöva en låt som ger em skön känsla i bröstet, ett leende på läpparna och en bild av sol, vår och grönska på näthinnan.  Sök upp den på spotify, kolla in hela albumet vettja, jag orkar inte leta rätt på nån video. Trots min lathet så kan jag inte få sparken som skribent på denna blogg, känns bra att ha en tryggad framtid här.



Jag ber om ursäkt om detta var världens sämsta inlägg, jag kände bara att jag ville skriva lite innan jag gick och la mig, kanske redigerar imorgon eller något. Hoppas att åtminstone bilden gav er något nöje, den har ett hemligt budskap, SÖK!





























.




.








.






Intch.

Mono Perspective

Det blir Balzac ikväll, följer med som nykter stödperson. Framförallt för att jag känner att när det är gratis så är det ju som dumt att inte dra dit... snålheten tar mig med på äventyr, hurra. 
Hittade denna bild på Gustafs dator, den är tagen för ca 1 år sedan, när vi just hade flyttat in på Musikfabriken. Fabriken är det bästa som finns, känns som att det är en trygghet i allas våra liv att ha henne att falla tillbaka på i ur och i skur. När det vankas fest så öppnar hon sina portar och välkomnar oss med värme, när man är ledsen så finns det alltid några rödhåriga växtätare som tröstar. Kärlek till en byggnad, en förening och framförallt till dess individer!
/ettåringarna Stolen Deer 

Will Hunting

Såg filmen om Will Hunting ikväll, med Matt Damon i huvudrollen. Damon har även regiserat filmen tillsammans med Ben Affleck och jag måste säga att de har gjort ett mycket bra jobb. 4/5 får denna film, den var intressant från första till sista sekunden och trots att intressanta samtalsämnen som tex sommarens festivaler, ett samtalsämne som man egentligen kan mjölka hur mycket som hellst, så blev det tyst när vilmen började gripa tag om oss, detta klarade inte ens den allsmäktiga V för Vendetta av.  

Jag har haft jävligt ont i skallen idag och jag hoppas att detta har lagt sig till imorgon, då vi ska spela in de sista små snuttarna till låten Jasmine. Så här har det sett ut när vi spelat in;
 



Som sista ord vill jag bara säga att... fan, att må röv är ju fan bajs, men att må röv men ändå ha fjärilar i magen är som en annan grej. Visst, hade helst önskat bort dem, men ibland så känns det bara väldigt bra, hur konstigt det än kan låta. Att vara kär är ju lixom ändå att vara kär, svårt att ändra på.

Nog med sådant här tjafs för ikväll, hoppas alla tjejer där ute tar tillfället i akt att klippa av sina pojkvänners kukar inatt, det är ju trots allt bara Internationellaklippaavkukendagen en gång per år. Hej.

Kära bloggläsare och bloggläsarinnor.

Jag tänker inleda med att skriva lite om sömn. I början av veckan sov jag totalt 14 timmar på 3 nätter, de senaste två nätterna har jag sovit totalt 26 timmar. Jag är jävligt slut helt enkelt, kaputt.

Har tillbringat tiden efter att jag skrev det senaste inlägget med att umgås med trevligt folk och sådant. Igårkväll var jag hos Toa med Bröste, Hia, O´Nelson och Pierre. När vi skulle hem därifrån så vägrade Gregory 244 att starta så det blev övernattning för mig hos Praktikant Hilding H. Nu på morgonen så skjutsade han hem mig, mycket snällt. Jag kan passa på att dra lite kurriosa om denne Pierre Hilding Holgersson; Han är rädd för blåbär, han anser att de är äckliga på alla sätt och vis, framförallt är det smaken och att de färgar av sig som får det att isas i blodet när H.Holgersson hör ordet blåbär. Själv är jag en riktig blåbärsfantast, skulle lätt kunna leva i skogen och bara ära blåbär i några dagar. Igår var just min enda föda, förutom frukost, just blåbär. Jag hävde i mig ofantliga mängder och såg väl ut i annsiktet precis som man bör göra efter att ha käkat blåbär en hel dag.

Denna bild är för dig Pierre, må den hemsöka dig.


Idag har jag planer på att draiväg en megabeställning från www.Hotstuff.se , om någon vill vara med och beställa något och sedan dela frakten med mig så får ni gärna höra av er!

God fortsättning!

Jävla flännunge

Dagen började med att jag steg upp och satte mig i bilen för att köra in till stan för att hämta grabbarna och åka iväg till Kjell. Jag lyssnade på låten For Reasons Unknown av The Killers i bilen och började gråta och snora. Fin låt men inte trodde jag väl att jag skulle börja gråta av den någon gång. Tror att the tears har att göra med den nya känsla jag fick av låten efter att jag såg den på deras livedvd från Royal Albert Hall. Om ni inte orkar lyssna på hela vilket jag vet att man kanske inte gör när man kollar videor på bloggar, så rekommenderar jag er att åtminstone lyssna från 3.15. Det som händer därifrån och frammåt låter som klassikt kärleksdravell för vissa antar jag, men för mig gör det intryck.

/>

Även nu ikväll har jag lyssnat på tårframkallande musik, first month of spring är en fantastisk låt av Noah and the whale som gör det blött i ögonen, fantastiskt skönt. I detta fall är det väl kanske framförallt musiken och de vackra stråkarna och crescendot som rör mig i kombination med en vacker text som passar till hur jag vill känna just nu. Om ni vill vara så snälla och lyssna på åtminstone ett av klippen jag lagt upp, lyssna då på denna låt.





Jullovet börjar lida mot sitt slut och jag är ganska nöjd med hur det artade sig. Inte supernöjd, inte missnöjd. Det kämpiga är väl att halva jag hela tiden bara går och väntar på att lovet ska ta slut, jag räknar ned dagarna, längtar och saknar. Min andra halva försöker ta vara på dagarna och hoppas att förr eller senare så saknar och längtar jag inte längre. Denna halva har nog tyvärr börjat kapitulera och insett att det nog inte skulle räcka med 100 jullov efter varandra. Just nu äre bara att hålla fullt fokus på att inte låta den senarenämna sidan vinna. Lägga band på tangentbord/sms-fingrar och härda härda härda. It's cruel, and it's life.

Jag ska lyssna på musik och sova nu, tackar för att ni läst, imorgon skriver jag kanske något nytt bögigt.

Godnatt.


Listfraou

Dagen hos Kjelli McBelli gick bra, imorgon ska det jobbas ordentligt. Det är dessvärre ett ganska speckat schema som väntar, kvällen lär bli lång och någon sömn lär inte hinnas med innan ca kl 6, då Småkronorna förhoppningsvis säkrat en plats i JVM-finalen. Jag och Elias har roat oss lite med att göra en lista, och denna gång handlar det om de coolaste musikerna i världen, enligt oss. Självklart har vi inte koll på alla och flera supercoola personer har väl troligtvis hamnat utanför denna lista, men detta är de personer, som inom vår musikaliska bubbla, är de absolut coolaste.

1. Julian Casablancas
En mycket vacker, och extremt talangfull man i sina bästa år. Julian försöker ständigt hitta nya vägar inom sitt musicerande och han ligger bakom alla tre fantastiska The Strokes album samt sitt soloalbum Phrazes for the young. Socialt verkar Julian vara ganska "laid back" men ändå underfundigt rolig och klok. När han talar så lyssnar man. Enligt oss så finns det ingen coolare person på denna jord.


2. John Lennon
Behöver kanske ingen närmare presentation. Lennon kan vara den störste musikrevolutionären som världen ägt och vi har honom och The Beatles att tacka för att den musik vi älskar låter som den gör idag. Lennon var en frispråkig man som blandade kloka och välgenomtänkta åsiker med dumma utalanden. Tragiskt nog så kan nog Lennons bortgång gjort att han hamnade högre på denna lista än om han ännu levt. På något sätt slutade John Lennon på topp och mordet på honom gjorde honom, hur konstigt det än låter, helt odödlig.

3. Alex Turner
Utnämnd till världens coolaste man i samband med släppet av Arctic Monkeys första skiva och då var han kanske det. Har inte Julians gudabenådade utseende men tar igen med sin Sheffield-dialekt och pojkaktiga attityd. Känns tyvärr inte riktigt lika cool efter Arctics nya skiva som inte är riktigt lik charmig som föregångarna men visst räcker det till en tredjeplats.

4. Karin Dreijer
Prisbelönt artist, demonproducent, trebarnsmamma och monster.

5. Howlin Pelle
I en tid då image blivit allt viktigare har The Hives varit Sveriges största musikexport de senaste 10 åren. Geniet bakom detta kallar sig för Howlin Pelle. Även om han själv påstår att hjärnan bakom det hela i själva verket är det uppdiktade pr-geniet Randy Fitzsimmons. Vem det än är som är ansvarig så har den kommit med ett koncept som man ständigt kommer på sig själv med att önska att man själv kom på. Vi tycker även att Pelle är den coolaste scenpersonligheten vi sett live.

6. Jack White
Väldigt talangfull och revolutionerande musiker inom garagerocken. Kan i stort sett spela alla instrument vad vi har förstått. Dessutom skickar Jack alltid ut vinylskivor till rescensenter för att "en tidning som inte har en vinylspelare inte är värd att rescensera skivan" Bara det räcker för att komma med på vår lista.

7. Lou Reed
Behöver väl precis som John Lennon knappast någon närmare presentation. Vi var lite oense om Lou Reed då ena parten tycker att han är lite dålig. Men för den andra parten räcker det med att säga att "The Velvet Underground & Nico".

8. Zach Condon
Vid sexton års ålder så slutade Zach skolan och började resa runt i Europa för att studera och inspireras av musiken i framförallt balkan. Resultatet blev bandet Beirut och debutalbumet Gulag Orkestar gavs ut 2006, när Zach var 20 år gamal. Han har en helt egen och unik stil som genomsyrar allt från skivomslag till kläder och soundet på låtarna, som lånat skalor, instrument och rytmer från den klassiska balkanmusiktraditionen och fört ihop detta med modern pop. Condons stil och genialitet ger honom plats 8 på denna lista.

9. Jari Haapalainen
Själen i norrlands stoltheter The Bear Quartet är den oftast bittre Jari Haapalainen. Ingen av oss skulle våga öppna käften i Haapalainens närhet, det är coolt.

10. Klas "Hockey-Klas" Kågström
Efter att i 8 år varit nära på att ta över världen med WS har karriären äntligen tagit fart med http://hatoverhills.blogg.se/. Vi insåg att han platsade på listan då vi träffade honom på musikfabriken efter en 5-dagarsfylla och det enda han kände att han behövde var ett par glas vin. "Hockey" is living the rock'n'roll dream!

Bubblare

Pete Doherty - Cool men knarkig
Chris Martin - Cool men alldeles för helylle
Gustaf Norén - Cool men kappvändare
Henrik Berggren - Cool men överdriven 
Thom Yorke - Cool men rabies
Zack De La Rocha - Cool men rastafari
Sèbastien Tellier - Cool men schlager
Ebbot Lundberg - Cool men för många "prickar i registret"
Caleb Followill - Cool men potentiell lågstadiemobbare
Nick Valensi - Cool men like.. you know like.. like stupid?
Josef Dahlberg - Cool men alldeles för smörigt av oss att ge honom en plats på topp 10
Jocke Wallström - Cool men "Heeeeeeeeeeeyyy" 

Längst från att platsa

Sid Vicious
Väldigt smal... men att mörda sin flickvän är kanske inte så jävla coolt?

Hompen
Kommentar överflödig.

Caroline Mckay
Glasvegas trummis är jättejättejättejättedålig.

DJ Crazy Tools
Icecubes DJ borde lära sig hantera fler galna verktyg än kagge och pistolskott.

CJ Fågelklou
Malplacerat fetto. Duktig instrumentalist men ser ofta eller alltid vilsen på bandbilder och i intervjuer. Har även en ovana att ramla på scen.

Hela White Lies
Världens sämsta liveband. Inte spelmässigt men uttrycksmässigt. Ser ut som ett gäng fordons på väg till Olles. (Åsikten om bandets inkompetens står jag, Anton, för. Liknelsen är Elias, säger detta eftersom att jag värnar om mitt skinn).

Nu blire Småkronor på TV, hej!


Perfect crime

Ikväll har jag gjort något kriminellt. Detta var såklart inte det som inträffade hos ReppeR, hamburagre, och hockey, heller inte det som inträffade hos Fatsug, att titta på  kings of leon- och the killers-dvd'erna, utan det som hände på hemvägen. Det var så kriminellt att jag inte ens har tänkt skriva vad det var, men troligtvis hade jag fått dryga böter om det uppdagades, och vi snackar inte om en fortkörning. Klura på denna allesammans!

Imorgon ska vi stiga upp tidigt och dra till Kjell the Bell för att spela in diverse sånger. Att spela in kommer säkert att gå utmärkt och om jag skulle klanta mig så vet jag att Repper mer än gärna assisterar mig, men att stiga upp? hur fan kommer det att gå? orosmomentet vilar på denna punkt, samtidigt vet jag att det är omöjligt att försöka somna "redan", då mitt dygn har besått av sömn mellan ca 04.00 och 13.00 typ hela lovet. Inte så coolt men det blir en ond cirkel, kanske kan inspelningens tidiga mornar vända på detta?

Jag har iaf lagt in lite bilder från nyårs nu och som sagt togs det bara bilder under ankomsten och middagen samt när de som sov i stugan skulle lägga sig, så 80% av festdeltagarna finns inte med på någon bild. Ni får emellertid skylla er själva!
 



Med denna sista bild väljer jag att säga gonatt till datorn, men även ge er, kära läsare, en inblick i vad som komma skall.



Till sist kanske jag måste skriva att jag för tillfället är en ganska förvirrad person, som försöker göra det bästa möjliga för en annan person, vilket jag tyvärr inte vet vad det är. Risken är att effekten blir omvänd, en så kallad björntjänst.

Punkt.

Merci

Jag måste även passa på att säga tack till några personer.

Tack till Pierre som delade med sig av all sin musik och dessutom hjälpte mig att skotta fram stugan. Tackar även Flundström och Nalesy Bowman som medverkade vid förberedelserna igår.



Jag riktar även ett stort tack till min mor och far som hjälpte mig ganska mycket igår och som idag, när jag kom hem från stugan på stranden kl 3, hade skurat, damsugat och flyttat tillbaka alla möbler, samt torkat TVn ren från sprit. Ovärderligt.

Dessutom tackar jag alla er som hjälpte till att städa, ingen nämnd och ingen glömd, men det finns ju vissa bridds som alltid hjälper till mycket, ni vet vilka ni är!

Till sist; tack alla som kom igår, det nya året fick trots allt en mycket bra start!


Alla är väl fortsatt ägda då, antar jag?

Känns som om folk snikar runt bland bloggar idag i jakt på lite nyårsbilder, men några sådana får ni inte här. Jag har inte orkat lägga in några bilder och dessutom tog jag knappt några. Jag hade så fullt upp med att må röv, onödigt!

Igårkväll var väl helt ok ändå, jag blev ganska stressad och sur ibland men som värd är man väl nöjd om ens gäster är nöjda och de verkar de flesta vara! Min dag har spenderats framför datorn, jag har lagt in musik på min nya iPod. Jag trodde att jag skulle måsta sortera bort jättemycket eftersom att det bara är 8 gig men faktum är att 8 gig blev aldeles lagom för att rymma allt jag lyssnar på för tillfället, + lite annat! Förstår inte hur mina vänner med 120gigs-podar kan fylla dem. Skulle jag aldrig klara!

Nu blire Avatar med fluffyguffy och slickvick lundström.

I hope you like it, and if you don't, well... you suck!

RSS 2.0