Listfraou

Dagen hos Kjelli McBelli gick bra, imorgon ska det jobbas ordentligt. Det är dessvärre ett ganska speckat schema som väntar, kvällen lär bli lång och någon sömn lär inte hinnas med innan ca kl 6, då Småkronorna förhoppningsvis säkrat en plats i JVM-finalen. Jag och Elias har roat oss lite med att göra en lista, och denna gång handlar det om de coolaste musikerna i världen, enligt oss. Självklart har vi inte koll på alla och flera supercoola personer har väl troligtvis hamnat utanför denna lista, men detta är de personer, som inom vår musikaliska bubbla, är de absolut coolaste.

1. Julian Casablancas
En mycket vacker, och extremt talangfull man i sina bästa år. Julian försöker ständigt hitta nya vägar inom sitt musicerande och han ligger bakom alla tre fantastiska The Strokes album samt sitt soloalbum Phrazes for the young. Socialt verkar Julian vara ganska "laid back" men ändå underfundigt rolig och klok. När han talar så lyssnar man. Enligt oss så finns det ingen coolare person på denna jord.


2. John Lennon
Behöver kanske ingen närmare presentation. Lennon kan vara den störste musikrevolutionären som världen ägt och vi har honom och The Beatles att tacka för att den musik vi älskar låter som den gör idag. Lennon var en frispråkig man som blandade kloka och välgenomtänkta åsiker med dumma utalanden. Tragiskt nog så kan nog Lennons bortgång gjort att han hamnade högre på denna lista än om han ännu levt. På något sätt slutade John Lennon på topp och mordet på honom gjorde honom, hur konstigt det än låter, helt odödlig.

3. Alex Turner
Utnämnd till världens coolaste man i samband med släppet av Arctic Monkeys första skiva och då var han kanske det. Har inte Julians gudabenådade utseende men tar igen med sin Sheffield-dialekt och pojkaktiga attityd. Känns tyvärr inte riktigt lika cool efter Arctics nya skiva som inte är riktigt lik charmig som föregångarna men visst räcker det till en tredjeplats.

4. Karin Dreijer
Prisbelönt artist, demonproducent, trebarnsmamma och monster.

5. Howlin Pelle
I en tid då image blivit allt viktigare har The Hives varit Sveriges största musikexport de senaste 10 åren. Geniet bakom detta kallar sig för Howlin Pelle. Även om han själv påstår att hjärnan bakom det hela i själva verket är det uppdiktade pr-geniet Randy Fitzsimmons. Vem det än är som är ansvarig så har den kommit med ett koncept som man ständigt kommer på sig själv med att önska att man själv kom på. Vi tycker även att Pelle är den coolaste scenpersonligheten vi sett live.

6. Jack White
Väldigt talangfull och revolutionerande musiker inom garagerocken. Kan i stort sett spela alla instrument vad vi har förstått. Dessutom skickar Jack alltid ut vinylskivor till rescensenter för att "en tidning som inte har en vinylspelare inte är värd att rescensera skivan" Bara det räcker för att komma med på vår lista.

7. Lou Reed
Behöver väl precis som John Lennon knappast någon närmare presentation. Vi var lite oense om Lou Reed då ena parten tycker att han är lite dålig. Men för den andra parten räcker det med att säga att "The Velvet Underground & Nico".

8. Zach Condon
Vid sexton års ålder så slutade Zach skolan och började resa runt i Europa för att studera och inspireras av musiken i framförallt balkan. Resultatet blev bandet Beirut och debutalbumet Gulag Orkestar gavs ut 2006, när Zach var 20 år gamal. Han har en helt egen och unik stil som genomsyrar allt från skivomslag till kläder och soundet på låtarna, som lånat skalor, instrument och rytmer från den klassiska balkanmusiktraditionen och fört ihop detta med modern pop. Condons stil och genialitet ger honom plats 8 på denna lista.

9. Jari Haapalainen
Själen i norrlands stoltheter The Bear Quartet är den oftast bittre Jari Haapalainen. Ingen av oss skulle våga öppna käften i Haapalainens närhet, det är coolt.

10. Klas "Hockey-Klas" Kågström
Efter att i 8 år varit nära på att ta över världen med WS har karriären äntligen tagit fart med http://hatoverhills.blogg.se/. Vi insåg att han platsade på listan då vi träffade honom på musikfabriken efter en 5-dagarsfylla och det enda han kände att han behövde var ett par glas vin. "Hockey" is living the rock'n'roll dream!

Bubblare

Pete Doherty - Cool men knarkig
Chris Martin - Cool men alldeles för helylle
Gustaf Norén - Cool men kappvändare
Henrik Berggren - Cool men överdriven 
Thom Yorke - Cool men rabies
Zack De La Rocha - Cool men rastafari
Sèbastien Tellier - Cool men schlager
Ebbot Lundberg - Cool men för många "prickar i registret"
Caleb Followill - Cool men potentiell lågstadiemobbare
Nick Valensi - Cool men like.. you know like.. like stupid?
Josef Dahlberg - Cool men alldeles för smörigt av oss att ge honom en plats på topp 10
Jocke Wallström - Cool men "Heeeeeeeeeeeyyy" 

Längst från att platsa

Sid Vicious
Väldigt smal... men att mörda sin flickvän är kanske inte så jävla coolt?

Hompen
Kommentar överflödig.

Caroline Mckay
Glasvegas trummis är jättejättejättejättedålig.

DJ Crazy Tools
Icecubes DJ borde lära sig hantera fler galna verktyg än kagge och pistolskott.

CJ Fågelklou
Malplacerat fetto. Duktig instrumentalist men ser ofta eller alltid vilsen på bandbilder och i intervjuer. Har även en ovana att ramla på scen.

Hela White Lies
Världens sämsta liveband. Inte spelmässigt men uttrycksmässigt. Ser ut som ett gäng fordons på väg till Olles. (Åsikten om bandets inkompetens står jag, Anton, för. Liknelsen är Elias, säger detta eftersom att jag värnar om mitt skinn).

Nu blire Småkronor på TV, hej!


Kommentarer
Postat av: moa

hahaha hompen

2010-01-04 @ 11:19:26
URL: http://dendrmoa.blogspot.com/
Postat av: Kryddmannen

haha dj crazytools borde få hamn a på plats 11 endast för att han nickar just dj crazytools!

2010-01-04 @ 15:13:24
Postat av: Anonym

var det inte dj crazy tooNes?

2010-01-04 @ 17:05:31
Postat av: Anonym

mark stoermer borde finnas bland de som är längst ifrån att platsa. han är oumbärligt tråkig och fantastiskt jävla ful. en asjävlafittkille helt enkelt :)

vart är matti förresten?

2010-01-04 @ 17:13:08
Postat av: Anonym

Mark Stoermer är veldigt snel.

2010-01-05 @ 00:18:25
Postat av: som ett gäng fordons...

säger han och sen stavar han/skriver fel

2010-01-05 @ 02:05:39
Postat av: Anonym

Jag då?? Asså den här bloggen är LOL!! :o

2010-01-05 @ 02:14:18
Postat av: Anonym

http://lolpics.se/?id=181

2010-01-05 @ 19:47:19
Postat av: lu -klippan i stormen

sébastien tellier borde vara på 10 i topp, ej schlager, bara hälit

2010-01-10 @ 20:30:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0