Arcade Fire

Blev barockt sugen på en tripp till dalarna nu. Den stora anledningen är att Peace and Love går av stapeln där 28 Juni - 3 Juli. Där kommer bla Julian Cassablancas att spela. Det lutar att vi blir rätt bra med folk som åker dit så en Camp Trästock lär nästan vara på sin plats. Dags att örja bestämma sig snart alltså, festivallivet rycker i mina ådror och jag vill inte vara med om nån slutförsäljning av biljetter! Not this time. Det som gör mig ännu sugnare på dalarna är att Rättvik, som ligger relativt nära Borlänge (andra sidan siljan, typ) har bokat in Arcade Fire att spela i Dalhalla, detta under Peace and Love-onsdagen. Tänk att smälla två flugor i en smäll, dels vara på Sveriges största och grymmaste festival och se världens coolaste oc bästa Julian och dessutom se ett är världens bästa band i en av världens coolaste "konsertlokaler"...finns ju fan inte... Hoppas bitarna faller på plats!



Rapportskrivning nu. Hoj.

Spratt

Spelade just ett litet spratt med Gustaf. Han har tagit bort sin facebook och nu när han skulle leta upp nån bruds msn så behövde han min hjälp. Jag hjälpte honom och gav honom en MSN-adress, inte till samma tjej som han var ute efter men det duger väl tänkte jag. Tydligen hade han skämt ut sig rätt ordentligt och jag sitter och myser efter att ha gjort dagens bästa prank. Momentet "förstöra lite för Gustaf eftersom att han förtjänar det och är en lättlurad jävel"  är avklarat för idag och jag kan ta tag i viktigare saker. NÄMEN GUD VAD TRIST. Finns dock ingen återvändo; god afton projektrapporten.


I ögat på en revolution

Det pratas mycket om hur snabbt allt går nu, om hur mycket allt utvecklas hela tiden, men i folkmun talar vi inte om någon revolution. Undrar om man gjorde det under den senaste "evolutionära revolutionen", alltså den industriella revolutionen. Jag är osäker på att människor pratade om att de var med om en industriell revolution då, men det är inte helt omöjligt.


Jag skulle vilja påstå att vi just nu upplever en teknisk revolution, med internet som en motsvarighet till Spinning Jenny ungefär. Kan tänak mig att vi är ganska mitt i ögat i denna revolution, jag hoppas åtminstone det. Så mycket mer än såhär pallar jag nämligen inte med, kalla mig gärna bakåtsrävande.



Jag tänker ofta tankar som; "hur skulle det vara att leva under tex industiella revolutionen, renässansen, medeltiden osv" "Hur tänkte de, vad trodde de om framtiden". Jag skulle ge sjukt mycket pengar för att få leta mig in i någons hjärna och ta reda på detta. Jag tror att många kommer att tänka precis som mig om ungefär 100 år. "vad tänkte människorna som levde kring milleniumskiftet, förstod de vad de fick uppleva osv". Om tekniken är så pass utvecklad då så att de på något sätt kan ta reda på detta så tror jag vekligen att de kommer att bli besvikna. De flesta hjärnor de landar i kommer nog vara fulla med tankar om vilka jeans de ska ha på sig till vilken tröja och vem som kommer att bli utröstad ur Paradise Hotell nästa gång. Stackars framtida forskare.

Ursäkta för allt av detta. Bilden har inget med artikeln att göra. Bilden är ett montage. Hoppas jag.


Populärkultur i Borlänge

Suttit framför datorn hela dagen med undantaget att jag intervjuade min mamma i köket ang hennes stressrelaterade sjukdom fibromyalgi.

Upptäckte att Julian kommer till Peace and Love i sommar och hux flux hade den festivalen bäst artister även detta år. Jag vill verkligen se den mannen innan jag dör.

Tilldess får man tillgodohålla med Skellefteås egen Julian;



Tyvärr är det lite grus i maskineriet för skell-julians band just nu och något måste göras. Lite som en relationskris, vill ni göra slut älskling? Jag behöver uppmärksamhet, ett förhållande måste vårdas, det är ömtåligt. Varför bryr du dig inte?



En minnesvärd lördag

Nordanå var platsen. Moto Boy bjöd upp till dans och i det nya pop-skellefteå fick han ett fint mottagande av ca 300 personer. Det är en mycket hög siffra. Givetvis fick alla valuta för sina slantar.

Uni Foreman var kvällens förband och de är så oförskämt bra. Det finns saker att slipa på fortfarande, att hitta den perfekta balansen mellan vad som är charmigt och bara oproffsigt. Denna spelning var det mer av det charmiga än det oproffsiga än vad jag sett tidigare och dessutom var ljudet otroligt bra. Låtmaterialet är guld och att allt går i shuffle är ganska soft. Jag kände efter Uni Foreman att jag troligtvis inte skulle kunna uppskatta Moto Boy mer än jag uppskattade Foreman men faktum är att även Oskar Humlebo imponerade väldigt mycket. Fina melodier, jävligt bra ljud, en vacker utsida och häftig inramning och stämning hjälpte till, men framförallt var det den tekniska uppvisningen och röstregistret som gjorde denna spelning minnesvärd. Teknisk virtuositet á Talang 2010 som grädden på moset till allt det andra liksom.

Imorgon måste jag ta tag i min samhällsuppgift som ska vara inne... förra Tisdagen. Ironiskt nog ska jag skriva om stress.



HEJ!


Maria fyller år...

men vafaaaaan, 21 unika idag och de va la det DÖMMASTE jag har hört....

Jag har inte skrivit på ett tag, jag orkar inte, jag vill inte, jag hinner inte. 

Lately; jag stressar med projektarbetet och annordnade i helgen Klubb Trästock.  





Idag fyllde min mamma år, jag glömde bort det och jag skämms som fan. Vem gör sådant?! fyfan...

RSS 2.0