Ockeghem osv...

Skriver vad som troligen kommer att bli mitt största inlämningsarbete någonsin just nu. Kursen är Historia B och mitt ämne är den västerländska musikens uppkomst och utveckling. Bara instruktionerna gick på sju sidor. So far har jag skrivit ca 4 sidor vilket tagit ca 10 timmar, imorgon ska det lämnas in och hur det ska lösa sig vet jag inte. Jag kan heller inte skriva ikväll då jag jobbar, avslutning med Rockskolan kl sju i Crystal Castles, kom å kika på morgondagens stjärnor vettja!

Nåväl, back to work, tack Arcade Fire för att ni är med mig under denna progress!


Cease to Begin

Seger för Sturm idag, 7-6 till oss efter en rafflande avslutning på matchen där vi tog några dumma utvisningar och motståndarna fick chansen att spela 5 mot 2 (!) den sista halvminuten. Nils och Lurra gjorde en heroisk insats på planen och stod pall för alla kviteringsförsök. Min kusin Hanna vaktade kassen och gjorde segern möjlig för oss med ett mycket stabilt målvaktsspel!

Ikv äre el clasico för grabbarna, kanske joinar om ett tag, jag är faktiskt inget jättefan av fotboll @ TV.  Blir lite segt ibland. Efter det ska jag invänta ett phone call fram till kl 21.30, ett call som avgör hur resten av kvällen skall spenderas!

Förra helgen var vi på Bengans skivaffär i stockholm och där köpte jag två Vinyler till mig själv.



Den ena av dem är ett säkert kort, Beirut's The Flying Club Cup. Den innehåller bl.a. A Sunday Smile som kanske är den låt jag lyssnat absolut mest på under detta händelserika år.

Den andra var en vild chansning, Cease to Begin heter den och männen bakom dem heter Band of Horses. Jag köpte den eftersom att jag har varit väldigt svag för singeln Is there a Ghost men inte kunnat lyssna på dem då de under en period försvann från Spotify. Jag sitter och lyssnar på den skivan i skrivande stund och jag måste konstatera att det är väl spenderade pengar, trots att min LP-spelare sett sina bästa dagar och ljudet åker lite hit och dit ibland. 

Kärlek! /Fahla

Målis!

Frågetecknet är uträttat till et utropstecken, kusin Hanna stället sig mellan stolparna och vi önskar henne lycka till.
Matchstart 16.00 i Degerbyhallen, hejdå bloggen.

Målis?

Dubbla målvaktsavhopp nu på förmiddagen har ställt Sturm und Drang Indie-bandy i en jobbig sits. Är du en duktig målvakt som vill vara med och slå RO IBK kl 4 idag så är det bara att höra av sig.

Viva la Sturm!

I was cured, all right?

Yeeah, popkulturell så det stänker om det, visst, visst?

Gårdagen va mysig. Lagom med Dangerous Vinus, lagom med dans och lagom med snotterkrig. Inget alltså.

Värdelösa jag har inget att skriva som vanligt, sov på en soffa med gustaf inatt vilket har satt sina spår i mitt ryggslut. Ikväll äre hemmamatch på e4an, kl 9/10 intar Stolen Deer planen på gratisfestivalen Damn you, all of you. Blir nog mysigt det med. Nu blir det soundcheck, sedan pizza och hockey och sedan ses vi ju? Lysande!



Tjing!


STOP: Dangerous Vinus

Blir lite party ikväll, men detta i extremt lagoma mängder. Mitt egna vin, det sk. "dangerous vinus" får fortsätta att vila. FÖrfest hos nils och sedan station för dem som inte anser att de är för coola för station eller är för unga/gamla. Blir nog bara jag och Arwid tillslut men det blir nog lika trevligt i alla fall! 



Hoppas alla har det trist ikväll, hej!

Hur skriver man musik?

Ikväll har vi repat, så intensivt så att middagen glömdes bort. Eller, repat är väl fel ord egentligen då det ju faktiskt är en förkortning på repetera, och repetera är absolut inte vad vi har gjort. Komponerat är en korrektare benämning.  Dock har det gått lite sådär. I stolendeerz brukar vi oftast komma med låtar som kommit någonstans, en grund lixom, och sedan jobba därifrån. Nu har vi istället försökt oss på att skriva en låt tillsammans från grunden vilket visade sig vara så sjukt svårt. Idéerna saknas knappast, snarare tvärtom, det är omöjligt att komma överens om något. Alltid äre något som någon annan har nån synpunkt, något som känns onödigt, för likt något annat, för kliché eller for "o-hitigt". Att kompromissa känns inte som något superidealiskt det heller men vi får se vartåt det barkar när vi provar att jobba med den där jäkla låten nästa gång. Den har potentialen, bara vi gör det på mitt sätt... vilket nog alla tycker.

Imorgon är det konsert på e4an med skolan, ser det som en uppvärmning inför helgen, testa hur det känns och så. Nog för att det kanske är imorgon man borde prestera egentligen.




Att tissla och tassla bakom Gynning är det inte alla som gjort. Lite synd bara att hornen jag gjorde bakom hennes huvud inte fastnade på denna bild.

Hejdå!

Det gjorde säkert ont, det kommer göra ont.

Och nu vet jag inte vad jag ska säga. Två filmkvällar med albin och elias samt hockey med simp å nisse har hållit mig på fötter de senaste dagarna. Mycket gött!

Nu blir det bedtime, taggar stenhårt på helgens festival på e4an, 10 riktigt bra band med mitt eget band inräknat i allra högsta grad. Kommer rocka bort allt. Längtar.


RSS 2.0