Then i'm choke on a cock

...hatar den där jäkla låten. Har den på hjärnan varje dag..............................

Avundsjuka var det ja. Avundsjuka, frestelser och gästfrihet kanske. Avundsjukan grundas i att Umeå under tre helger i rad har Kulturnatta, Yran och Täfteåfestivalen. Snacka om levande stad! Piteå har en fantastisk musikarena som heter akusticum och ett jäkligt coolt rum där som heter Black box. Frestelsen ligger väl i att besöka alla dessa fina evenemang i Umeå, och gästfriheten hittar vi i Piteå, där vi behandlades som små prinsar. Spelningen där gick väldigt väldigt bra och vi fick sålt ca 10 EPs. Absolut rekord.

Idag var jag och träffade familjen, uppvaktade morsan med blommer å grejer och passade på att få stryk i armbrytning mot min fem år yngre broder Oskar. Tur att Albin fortfarande är en räka...


But I couldn't care less

Hux flux hade man blivit så insyltat med vissa personer att man hatar alla andra personer... inte bra!

Hade en riktigt trevlig gårkväll med förfest hos Arvid, lite cykeläventyr med Wahla, en helt ok utgång på Station och sedan lite mys med Ottila, Elias å Amanda hos mui. Såg la en film och lyssnade på fein musik, fin avrundning på en fin kväll. Måste säga att jag tycker att Elias är värd fyra/fem eloger för sin insats idag. Han vaknade som ett vrak, fick itne i sig någon frukost och drog sedan iväg och spöade Per i tennis - starkt!

Studentfesten har börjat och ikväll ska Stolen jävla Deer inta Piteå, hej!

Spit on a stranger

Jag å Elias har startat en musikblogg där vi ska recensera olika grejer, förhoppningsvis blire mycke livespelningar- det är roligast!

Vårt stora mål är att det i framtiden blir en hemsida och att människor skickar in sina DEmos och Album för att få en recension, tufft mål men visst kan det gå. Bloggen hittar ni iaf på www.spitonastranger.blogg.se

Som alla bruds i vår klass klargjort så får vi en massa betyg nu. Det är konstigt för jag blir typ inte så jätteglad hur många MVG'n jag än får. Jag fokuserar bara på det dåliga och känner bara en lite lättnad när det går som jag förväntat mig. Typsikt att det ska vara så i livet, att fokus alltid hamnar på det som känns dåligt istället för det som känns bra. Ska försöka strunta i betygen såhär i slutet, försöka strunta i att rätt ska vara rätt och bara se till att vara riktigt riktigt full - riktigt riktigt ofta. Ibland måste man helt enkelt supa och glömma, det är dagens visdomsord från mig. Kom alltid ihåg detta, när livet känns hängigt - ta inte tag i problemen, ta istället tag i fickpluntan och se till att släppa ut alla känslor.

Mina visdomsord kostar btw 29 kr så ni kan föra in det på mitt konto. Tack.

Skicka pengarna till de vuxna i Afrika

Även denna dag har gått i diskussionen kring pengarnas tecken. Våra diskussioner om hur det egentligen var, rent juridiskt, hur det var sagt osv börjar gå på tomgång, det finns inget att säga längre som inte redan är sagt. Hoppas bara att det kommer fram någon sorts etik och moral nu, vill man verkligen ha pengarn när man vet att man inte jobbat ihop några av pengarna? Det blir att vädja till människors samveten, tro på att det finns något någonstans som inser att (hur det än nu var sagt om tillbaka på noll osv) den hälft som har arbetat ca 100000% mer än den andra hälften bör ha pengarna. 

Det är fint att så många tänker solidariska tankar så som "ja men det är ju fint om de också får pengar", men som JAG ser på det så är det inte solidaritet, bara oigenomtänkthet. Dock är det denna solidaritet och denna tänke som jag tror många har (som jag dock tycker är felaktig) som gör att jag har lite svårt att bli riktigt arg på folk, det är fint att de vill dela pengarna lika, men i detta fall är det verkligen verkligen verkligen inte rättivst.

Jag har en MYCKET tydlig åsikt angående detta och jag vet att jag verkligen inte kommer att ändra mig angående vilka som jag tycker borde få överskottet av de pengar som inte användes under konserten. Dock tycker jag inte att det är värt det att bråka mera. Jag hoppas hoppas hoppas att motståndarna till vår åsikt i denna debatt känner själva vilka det faktiskt är som borde få dessa pengar, pengar som de inte åkt runt och lussat, sålt fika eller kransar på skyltsöndag för att få, utan pengar som de fått genom att inte göra någonting. Detta är tyvärr allt jag har kvar, känslomässiga argument alltså. Om det inte går igenom så får det vara. Jag vet vad jag tycker och det är absolut inte för att jag behöver några pengar utan för att jag vill att det som är rätt ska vara rätt. Misslyckas detta så kommer jag att gråta en liten skvätt, svära över hur omoraliska vissa människor är och fråga mig hur i fan de tänker, och sedan gå vidare och vara glad.  

Sorgliga saker händer, ibland får man inte vara med på konserter då skolan sysslar med elitism, ibland så tar skolan bort möjligheterna till att välja inriktning på ensemble b och ibland vill personer som inte har arbetat ihop några pengar ha ut pengar när det blir över efter en konsert. Jag tar upp diskussionen då, jag känner att det är viktigt att få säga sin mening och även om det inte alltid går hem, även om man ibland blir överbevisad och till och med inser att man har helt fel, så tycker jag att det är viktigt. Dock så inser jag när det är över och då är det förtängt, så ska det vara även denna gång. Lovar mig själv det.

Gräver ner mig

har känt mig lite sjuk i några dagar och detta nådda idag sin kulmen. Jag har ett riktigt jävla dåligt immunförsvar och febern kommer då och då. Hoppas jag kan fara på skolan imorgon, vill inte missa när A-arna ska försöka sno våra pengar, vore inte coolt. Det är så enkelt egentligen tycker jag, och det jag tycker är inte osolidariskt. Jag har inte alltid varit dödssäker på min politiska färg jämt, jag vägrar vara en gråsosse som röstar som mina föräldrar och kompisar röstar, jag vill utforska och försöka se varför drygt hälften av Sveriges befolkning röstar blått - så dåligt kan det väl inte vara? Jag har dock blivit mer och mer säker på min röda ställning destomer jag har lärt mig, men denna fråga som vi diskuterar nu på skolan, frågan om hurvida A-arna ska få ta del av pengarna ska få ta del av "vår vinst" efter projektet, kan inte färgas blå eller röd enligt mig. Enligt mig är det på följande sätt:

Klass Es3D hade skrapat ihop ca 12.000 kr i en klasskassa, som bl.a. skulle användas till konserten. Vi satte press på Es3A att samla ihop en likvärdig summa för att överhuvudtaget få vara med och göra konserten. Vi samlade därefter in drygt 8.000 tillsammans till konserten efter en gemensam arbetsinsats från personer från både A och D. Nu hade vi alltså drygt 30.000 kr som skulle användas till konserten, men det visade sig att vi behövde bara ca 20.000.

Det vi i konsertgruppen totalt har kvar blir alltså ungefär 10.000. Jag anser att det är SJÄLVKLART att pengarna som i slutändan använts till konserten i första hand bör vara de pengar som den stora gruppen samlat ihop tillsammans, alltså 8.000, samt de pengar som vi fått som SPONSRING TILL KONSERTEN. Resterande ca 10.000 - som samlats in av en liten grupp (Es3D) bör ju självklart gå tillbaka till denna grupp. PÅ det sättet har vi alla bidragit med ungefär lika mycket till konserten (förutom Es3D som bidragit med ungefär 2000 extra, det kan vi bjuda på).

Det stämmer att Amanda Lindqvist, som råkar gå i Es3A är den som fixat sponsorn på 10.000, detta är självklart ett helt fantastiskt jobb, otroligt nödvändigt och bra, det gjorde att alla kunde vara med i projektet på ungefär samma villkor, alla hade arbetat ihop ungefär lika mycke pengar totalt! Det finns dock andra som också fixat sponsorer, som fixat billigare ställningar, som fixat en billig ljudtekniker osv osv, ska dessa personer också få tillbaka mer pengar?!

Jag hoppas att Es3A förstår detta, förstår att det rättvisa självklart är om vi får tillbaka de pengar som vi har arbetat ihop och sedan tackar Amanda Lindqvist för att de kunde vara med på konserten överhuvudtaget...

Detta är min åsikt. Det finns nog massvis med åsikter kring detta och jag hoppas att jag är nog pigg att kunna fara på mötet imorgon, annars finns ju mina åsiker direkt här på blogg'N. Jag måste avsluta allt kring "konsertpengarna" med att säga att jag hoppas väldigt mycket att detta inte leder till något stort bråk, men att jag absolut inte kommer att vika mig så länge orättvisorna. Jag kommer inte börja skrika som vissa gjorde redan efter två minuter idag, men jag kommer absolut inte köpa något argument om att "världen är orättvis och därför ska den fortsätta vara det"- typ. 







Dessa bilder får fungera som en mur mellan Wajn-delen i detta inlägg och...resten.

Jag å Simme såg en rätt vass film igår; The sience of sleep. Den var fin, karaktärerna var väldigt roliga och hela filmen såg väl ungefär ut som en musikvideo, av Red Hot Chili Peppers menade Simme. Musiken var väl rätt fin i filmen, handligen var faschinerande och nästan lite svår att hänga med i stundtals, åtminstone för mig. Jag ger filmen 4 blöta pussar,  den värmde och förbryllade och var mycket intressant. Jag har den hyrd i en vecka så om någon vill se den äre bara å låna den.

Ikväll ska jag se Sånger från andra våningen, en film som var väldigt hypad för något år sedan och som säkert kan vara bra och göra hjärtat ännu tyngre. För att klara av det hela behöver jag nog glass, troligtvis äter jag nog lika mycket glass på en vecka som alla tjejer som blir dumpade och ska mysa med sin kompis och käka glass för å komma över det hela gör på ett år.

Undrar varför jag skryter så mycket om att jag äter jävligt mycket glass? Försöker jag göra det till min grej, ungefär som att Linnea Ö vet vad det är för käk... Måste nog vara nått sådant, jag vill ha en identitet...

 GOKVÄLL!


i AStadsparfkenab i uemappå

Satan vad dålig jag blivit på att skriva. Jag menar inte dålig på att blogga utan jag menar att jag blivit dålig på att skriva, dålig på ord, meningsuppbyggnad, stavning och sådant. Typ samma sak med allt annat. Allt jag var bra på när jag var yngre har jag stannat upp/gått tillbaka i utvecklingen med. Fick en chock när jag läste mitt lilla referat om Medle-Bureå i norran idag, jag hade typ lyckats göra femton fel på en text som är lika lång som fem sms ungefär. Tex förekom ordet halvlek fyra gånger i en och samma mening - en mycket konstig mening bör tilläggas. Någon journalist blir jag nog aldrig.


Helgen har varit nice, alkisbänk och film med Albin, Elias och Petter på fredagen med två burkar öl som rymde och stack iväg i älven som kvällens mest dramatiska händelse.
 



På lördagen var vi i Umeå och spelade, Det var en LÅNG dag men avslutningen var härlig och spelningen gick bra.




Igårkväll såg jag å Simme filmen Farväl Falkenberg, den var trevlig. Trovärdiga dialoger, bra (amatör?)-skådespeleri, bra musik, snyggt filmat osv. Handlingen var väl inte jättedramatiskt, vet heller inte om jag fångades av något starkt budskap, men denna konstfilm var ändå en fröjd för öga och öra.

Idag ska jag vara duktig och städa etc.

Snart.

But you're no fun

Jag älskar mitt senaste inköp, och då snackar vi inte 2 liter mjölk som placerats in i kylen imorse. Vi snackar min jäkla långe. Den är fan kingen, riktigt sweet. Det sweetaste är att den går så runt och mjukt på kvällarna, när det är lite mörkare ute. Jag tog den långa vägen hem idag, den extra extra långa. So peaceful, the world lays me down.  


Elk Brew

Idag vare två riktiga elk brew-lirare som erbjöd mig å nickepicke lite knark nere vid älven. Vi tackade nej, det är ju faktiskt bara tisdag.

Idag kom Chicagojazzens låt om Juni upp på PSL, kika in det, och ta er även tid att kika på detta, aningen äldra, PSL-klipp:


Installerad

Bor från och med idag fram till i september. Nu ska jag tvätta, laga mat, städa toan, lyssna på musik på lagom volym osv i typ fyra månader. Blir fint.


- Såhär snäll kan man bli om man blir tillfredsställd, antingen av en flytt eller av att man lirar bra på en konsert.

Julian i all ära men inte ens uppbackad av the Strokes smäller det högre än detta


Jag vill ha å jag vill va'.

...och jag tror att det längtar efter mig.

Har haft en såndär dag som inte finns påriktigt. Glidit runt på stadens gator och mått, handlat lit4e kläder (två par shorts, en t-shirt och ett linne) och hängt med min fina fröken, med lurralu och en pikkelistund med Pia. Ikväll ska vissa personer äta middag hos den sistnämnda, andra ska äta i Varuträsk - typ jag. Sedan styrs ett gemensamt häng down by the river. WOW.  



Sitter å lyssnar på tusen-miljoner fåglar som kvitterjammar, är det konstmusik? Slumpmusik? Minimalistiskt?

Spelar ingen roll, det är vackert.

Jag tackar med att säga att jag är 100% nöjd, det fanns värme i den där kramen

Sitter med trådlöst internet och regnet faller, men himlen gråter knappast. Snart ska jag sova. Jag är nöjd och glad,  jag ska krypa ner i min favoritsäng och sova i typ 9 timmar, inte mer, jag suktar efter livet. Sov gott!




80 kå-er

Plockade just mitt livs första seger i en pokerturnering. Stort.


Cos i'm evil.

Sitter och lyssnar på den där nya +++++-skivan av The National. Vanderlye crybaby geeks, Runaway och Bloodbuzz Ohio är än så länge de tre bästa låtarna enligt mig, men den har inte fått så många lyssningar.

Ikväll blir det en mycket grabbig kväll här i varu. Vi googlade på manlighet och orden Hockey, Öl, Hamburgare och Grillning kom upp, vi bestämde oss för att slå ihop detta och göra nån sorts helkväll av det. Kanske avslutas det hela med Hockeyplopp.


Artur ? ..?

Jag sprang Broarna Runt igår, kröp imål på fiaskotiden 27.10, har fan sprungit på 20.06 nångång för länge, läge sedan. Iaf så stod inte mitt namn i tidningen, namnet Artur Frågetecken hade fått min plats. Sweet.
Idag fick jag ett fint besked, jag ska få en ny kamera av ONOFF. Tackar tackar.


falle_bondlepp

Jag har varit och jobbat idag - dubbelarbetat. Följde med my friend Joel till Umeå för att se på Rullstolsinnebandy och agera lite betjänt till honom, och passade även på att fota och skriva om detta. Som om det inte räckte så myck jag även erbjudande om ett till ledsagarjobb när jag var i Umeå och detta kommer nog att vara mer än de tio timmar som jag har med Joel, KLIRR-I-KASSAN. Detta jobb innebär egentligen mitt femte sommarjobb, smaka på den! Allt detta skulle vara helt fantastiskt, FEM JOBB. Nackdelen är att varje gång man gör något som är lite officiellt, som att t.ex. börja med ett nytt jobb, göra något med bandet eller liknande så kommer alltid en sak upp till ytan - min mailadress. falle_bondlepp är INTE en nice mailadress.


Sådant brudar med snopp runkar till



Jag skrev upp alla skolämnen som vi ska få betyg i nu i vår och jag kom på 12 stycken.  Av dessa är det 1 ämne som jag vet vad jag ska få för betyg i , resten står och sviktar och avgör troligtvis nu under våren, hiskeligt. Jag bryr mig verkligen mycket om mina betyg egentligen, även fast jag lurar mig själv ibland att jag inte gör det. Jag vet inte vad jag ska ha dem till, jag ska nog inte plugga än på ett tag och om jag ska göra det så ska jag nog inte plugga något som har särskillt höga intag. Det är heller inte så att jag är superflitig i skolan, jag gör inte så många av mina läxor och pluggar inte ihjäl mig inför de flesta proven, ändå tänker jag på mina betyg varje dag. Jag försöker göra en analys på mitt eget psyke anående detta och jag antar att jag vill visa mig själv något. Söker bekräftelse för mig själv ungefär. Föresten är det tillåtet att slå på mig när jag wajnar över att lärarna ger mig orättvisa betyg, jag har en tendens att göra det och jag tycker att jag förtjänar spö för det. Ibland.


Imorgon är det den 10 Maj. För ett år sedan var det den 9 Maj 2009, dagen efter den 9 Maj 2009 blev jag och Ottilia ett par. Detta ska vi uppmärksamma imorgon, vi har ju trots allt varit ihop ett år.....typ. Om någon kommer och slår oss på fingrarna imorgon för att vi har fel så kan vi alltid kontra med att vi firar fyra månader, vi re-blevihop den 10 Januari 2010 nämligen. TAKTIK.



Jag hade jättegärna visat er en bild på mig och Ottilia nu, men jag hittade ingen som jag inte redan lagt ut massa gånger så därför slänger jag upp denna istället, bara för att den bevisar för mig själv att jag inte är personen som beskrivs i google-dikten i årets Tankens Trädgård... trots att mina axlar är onödigt breda.

10000 kg luft väger mer än 10000 kg sten

Inspirationsvindare blåser, skriver blogg, skriver låtar och låttexter, åker longboard och är bort länge på kvällarna. Våren är kommen och varje dag är ett äventyr, till och med torsdagar.



Nyuppstartet av Stolen är skön, skellefteås vackraste öron ska inte längre behöva höra loveless night och life lead me en gång i månaden. Man tackar man tackar. Det är dags att bli mognare.


Sjuornas å Treornas

Sitter hos Ottila, allergisk som fasen pga katter och pollen while waiting for the glory days to come. Ikväll ska jag göra något som blir otroligt nervöst - se min bror spela trummor på sjuornas konsert. Blir nog det nervösaste jag gjort på länge, senast jag gjorde något jag var riktigt nervös inför var när jag läste upp ensemblegrupperna på projekarbetet, skakade och fipplade med papper - vad hände?!

Efter det blire rep med Stolen Deer. Under våren kommer vi att ha fem spelningar: 22 Maj i Umeå, 29 Maj i Piteå som förband till Krisitan Anttila som idag släpttes till Trästock, 31 Maj i Skelltown på Kyrkholmen, 23 Juli på Trästock och typ 30 Juli på PDOL. Under dessa fem spelningar kommer en grym förändring att ske, nu är det dags 100% fokus på hjärtefrågan.

Nice - men jag har intch intch tänkt att vara synisk

Möte med Stolen ikv, inte helt oväntat så lämnade vi Waynes, som var vår mötesplats med lite mer mod i hjärtat och lite mer tro på framtiden. Emellertid så är det inget som inte hänt förut, det aktuella är alltid det roligaste och det andra är alltid bajs. Det är lätt att bli less, lätt att vara självkritisk men ibland är kanske det som behövs mest en kram och en varm vårsol, inte ett stort radergummi.  Jag ser dock tydligt att detta påverkade gruppen positivt och framtiden ser lite ljusare ut. Dock så hänger man plötsligt lösare och det gör hela situationen mindre bekväm, vilket kanske kan sätta lite fart på mig och gör så att många av de melodier som finns i mig får se dagens ljus tidigare än annars. Sov gott.

Ursäkta

Kunde inte låta bli att skriva att jag kommit med i Idol när jag blev påmind om att det var sökningar i Luleå samtidigt som jag satt vid datorn igår, frestelsen var för stor. Tackar iaf alla er som grattade och "gillade" på Facebook, blev typ motiverad att söka påriktigt, ev åker jag ner till södra Sverige och söker nästa helg.

Såg nått kul på blogg.se's startsida. Läste inte texten men det fanns en rubrik där som hette "Anna Bergendahl var bättre förr." Jag läste även de två/tre meningarna och jag tyckte mig utläsa att den som skrivit det INTE var oseriös. Anna Bergendal var bättre förr, antar att den som skrev syftade på hennes skivor från sena 80-talet för hennes skivor som hon släppte i slutet på 90 och i början av 2000 var ju inte alls så jättebra? Eller?


Anna Bergendal och Kurt Cubains Nirvana dominerade stort under slutet av 80-talet.

Till hösten ska Ottla åka till Australien och jobba/softa och jag känner ett rätt stort suga att hänga på faktiskt, tågluff står fortfarande överlägset högst på listan över resemål men om det går att göra båda ur ett ekonomiskt perspektiv så skulle jag lätt göra det!

IDOL

Tackar Bagge för guldbiljetten och längtar till slutaudition, trodde då fan aldrig att man skulle kunna gå vidare med en psalm! =)

RSS 2.0