tjenna

Orkar inte blogga så mycket, senaste dagarna har bestått av nyktert festande, golf, mannheims, jobb och lite umgängen till höger och vänster.

Tänkte bara säga att om man vill köpa tvådagars vuxenbiljetter till stadsfesten så kan man kontakta mej.

Sovgott! :)

Låt det flöda

Har vart hos kjell idag, gjort de sista inspelningarna, det gick ganska bra.

Satt i bilen och började helt plötsligt att komma på en låt, en liten melodi och några textrader som blev ganska bra. Jag berättade detta för Albin när jag hämtade upp honom och han sa att jag borde spela in den på mobilen så att jag kommer ihåg den. Han är inte den förste som säger det när jag snackar om att jag kommer på någon liten strof till en låt men jag försvarar mej alltid med "om ajg inte kommer ihåg den själv är den ändå inget att ha".
Oftast kommer jag inte ihåg låten själv. Idag gjorde jag det. Detta kan innebära att jag satte grunden till en ny Stolen Deer-låt idag. Skulle vara awsome, på tiden att jag kompnerar en låt som låter lite sommar!

Kvällen spenderades hos Nisse i Ursviken, fin liten stuga hade han, hoppas på återbesök där.

Nu ska jag försöka sova, dock helt omöjligt nu för tiden. Har man stängt sina fönster så blir det för varmt, är de öppna sitter Sveriges alla fågelsorter 2 decimeter utanför fönstret och sjunger för mej. Lose/lose situation.

En GOD NATT önskar jag eder!

Ännu en dag i solen...

...börjar få sitt slut. Har vart med Albin som kom med buss till mej. Den första bussen missade han och den andra hann han med. Problemet är dock att Albin nöjde sej med att han lyckades få sej ombord på bussen och glömde bort att han även var tvungen att stiga av den. Halvvägs till Boliden upptäckte Albin sitt misstag och började, med o kronor på mobilen, att spatsera längst Bolidenvägen med siktet inriktat på Varuträsk. Tillslut kom han, 1,5 timme efter beräknad ankomst.

Ikväll har jag vart på fotboll där min käre kamrat Elias gjorde en mycket god insats som mittback i Myckle. Läs om detta i morgondagens norran. 

Nu bär det av till Gustaf, herra! 

Gossi till Johnossi

Jasi. Nu är även Johnossi klara för Peace and Love och den festivalen börjar faktiskt likna en firmafest för den svenska artisteliten. Smaka på detta; Laleh, Hoffmaestro, Molotov jive, A camp, Frida Hyvönen, Jonathan Johansson, Lykke Li, Kleerup, Promoe, Thåström, Lars Winnerbäck, Johnossi, Erik Hassle, Cult of Luna, Ulf Lundell, The SOunds, Anna Ternheim, Hello Saferide, Håkan Hellström, Florence Valentin, SMK, Sugarplum Fairy, Melody club, Miss li, Laakso, Mando Diao. Detta är bara ett axplock av alla akter på PL, lägg därtill utländska stornamn som Razorlight och Pete Dorethy och det råder inget tivel om vart det är man borde vara denna vecka.

Tyvärr så tog biljetterna slut ganska tidigt så det blir att "nöja" sej med Hultsfreds, som dock ahr en jäkligt stark "top 5" enligt mej. Vad sägs som Kings of Leon, Frans Ferdinand, Klaxons, Mando Diao och The Killers? Inte jättepjåkigt det heller!

Idag har vart en riktigt härlig dag, spenderade de första timmarna i en solstol med boken I cirkelns mitt. Sedan drog jag in till stan och hämtade Albin och Simme. Vi köpte burgare, spelade fotboll och va ute i solen, stekte våra burgare och gjorde lite annat kul. Tillsist kom bröderna Wahlmark och vi drog ut på ännu en misslyckad fisketur. Denna gång var facit 1 mört.

 


Tror att Albin ger personifierar "lång och smal" på den övre av bilderna, ganska sjukt.

Tillsist kan jag meddela, till dej som undrade, att jag självklart ska ha strösslet till min dagliga glass. Äter i ärlighetens namn en jävla massa glass, mer än vad som aksnke är tillåtet, så det kommer att frälsa!

Gonatt, ses i solen!

Mr. Music

Hittade detta i aftonbladet från 2001;

Kjell Nästén är Skellefteås Mr Music. Det är hans fel att fler än Skellefteåborna känner till stadens musikliv. Sedan 70-talet har Kjell producerat lokala band i studion som så småningom blev Rumble Road, i dag stationerad i en nedlagd Konsumbutik. Härifrån kommer debutplattor signerade Wannadies och Sahara Hotnights.

Man talar om ett speciellt Skellefteåsound.

- Det har snackats mycket om influenserna från The Posies. De är också norrlänningar fast i Seattle, USA. Jag vet inte om det är det norrländska vemodet man pratar om, säger Kjell och skrattar. Sedan fortsätter han:

- Skellefteå är en liten ort som ligger långt ifrån de andra strömningarna i samhället. Musikerna har fått vara ifred och göra sin grej helt enkelt.

Varför har gitarrpopen dominerat?

- Med gitarr finns möjlighet till alla sorters färger och klanger men det är ändå samma grej i botten. När man gör hårdrock kan man inte göra på samma sätt. I popsfären kan man blanda och ta. Det är underbart att vara så fri.

Gitarrpopens glansdagar ser dock ut att vara förbi. Ett av stadens nya band, Souk the sin, har kapacitet att krossa begreppet pop-Skellefteå.

Detta skrevs alltså 2001. 8 år senare är vi på frammarsch igen, vill jag iaf verkligen tro och hoppas! 
Idag har vi fått en till låt färdig, Cosmos heter den och den finns att lyssa på någonstans på min blogg, dock är det liveversionen från Hamnmagasinet i Umeå.

Hörs ikv!


Raksträckan är över och jag hänger inte med...

Tittar ut genom fönstret i mitt sovrum... solen befinner sej i NORR... Om den är på väg upp eller ner vet jag inte, ganska coolt. Att man återigen är inne på den här årstiden då solen aldrig går ner och det hinner hända mer på en dag än det gör på en hel vecka i typ november... Kunde man aldrig tro i vintras, sommaren kändes så oerhört avlägsen, avlägsnare än någonsin, men nu helt plötsligt är den här.

Nämnde november tidigare, det är arbetstiteln på en låt som vi idag fick klart. Första låten på den nya EP'n. Känns riktigt bra faktiskt, kommer förhoppningsvis ta oss till en ny level. Låten kommer att gå att få tag på snart, håll ögon och öron öppna, ingen kommer att bli besviken...hehe...

Idag har ja vare med Dj. Zorbatjoff och Simp. Blev lite stan, lite Pizza och chilla åde. Har även våldgästat sofia och handlat strössel av henne. 8 burkar med bla tutti frutti, saltlakrits och daim.



En nybliven, stolt strösselägare säger gonatt!

Hemma igen

Hemma efter en vistelse i "sveriges hjärta" - Dalarna.
Måste säga att ajg haft en superhärlig helg, solen lekte kurragömma i början men vad gör det när det finns ett slott att vistas i. Hade iofs kunnat vara i ett tält eller en garderob lika gärna, hade inte spelat någon roll, as long as I be with you© .. osv. ( copyright på dom där raderna, ingen Enrique Iglesias ska komma och sno det).

Vad som hände i Dalarna minut för minut orkar jag inte delge er, vi var på museum, konstutställning, sommarrodel, kanotutflykt men framförallt så chillade vi en hel massa, riktigt skönt!

Igår va jag och albin ute och fiskade, vi fick ingen fisk... kan ha berott på att vi inte hade våra spön i vattnet en enda sekund men, man måste väl få fara på fisketur även om man inte vill fånga fiskar?



SYNES I SOLEN!

En gnutta framgång

Idag hare faktiskt gått riktigt bra hos Kjell, första gången det känts så!
Vi börjar bli klara med nästan alla låtar och det börjar låta som musik. Tror denna Ep kommer att bli snuskigt bra, har varit skepptisk ett tag men nu är jäg väldigt sugen på att visa världen vad vi har att komm med!

Det har även börjat uppenbara sej en lösning i hultsfredseländet. Elias dad Anders har erbjudit sej att skjutsa dit oss med husbil, helt otroligt nice!

På tal om dad's som heter Anders, kan ta och passa på att gratulera min egen far Anders idag, han fyller 48 bast och jag lyfter på hatten!

Imorgonbitti reser jag med familjen Werkmäster till Dalarna för att träffa mitt hjärtas dam. Hoppas att de högre makterna ger oss sol någon av dagarna under midsommarhelgen, det börjar bli dags. Ryktas om 9 grader och regn men man ska inte ta ut förlusten i förskott. Vare sej det blir regn eller inte så tror jag att det kommer bli nice, livet har börjat le mot mej idag och jag strålar och ler tillbaka.


Söt liten kyrka med förgrund...

Ses imorgon miss Förgrund, ses på TIsdag ni andra, ha en nice midsommar!

Dagen som var...var...

...trevlig. Har vart hos Kjell och arbetat med Ep'n eller vad det nu kommer att bli i slutändan. Kändes bra för första gången på länge och två låtar är NÄSTAN färdiginspelade. Blir att jobba så mycket som rösten tillåter imorgon och sedan får det vänta, drar till Mando Diao hood på torsdag!

Trots att ni är någrastycken som vill att Elias börjar blogga så verkar han inte ge med sej. Kanske krävs ännu mer upmuntran? Jag tycker han är feg. Vet att han vill men han vågar inte. Är det det du är va ELias? En fegis?

ELias är en fegis, elias är en fegis, elias är en fegis!

Iaf så gjorde jag ett quiz igår på facebook, handalde om vem man "är" i Stolen Deer. En av frågorna var "Hur färdas du?"
Ett av alternativen var. "Cycklar oftast, klarar inte av att gå utan springer istället med händerna i fickorna."
Smygfotade Elias idag från bilen, detta är inte en ovanlig syn:

En klassisk oengagerad springa med händerna i fickorna session á el Wahlberg.

Nu haru fått lite skit Elias, fegis...

Sovgott kamrater!


Första dagen på jobbet

Och det var ungefär vad som hände idag, jobbade mellan halv fyra och halv tio så något annat hanns inte med denna dag. Det var trevligt men lite långtråkigt ibland. Värt stålarna iaf!

Kollade nyss in på Theapplication.blogg.se och såg att Elias fortfarande skriver något inlägg då och då. Besökarantalet ligger på ca 3-5 om dagen vilket faktiskt är förvånandsvärt mycket. Något som är tydligt är att Elias inte klarar av att hålla sig från bloggandet så... VILKA TYCKER ATT ELIAS BÖR SKAFFA EN EGEN BLOGG?!

Avlustar dagens inlägg med lite bilder från arlanda, innan vår resa till Hyltebruk.





Nu blire lite film, kommentera om ni tycker att Elias ska skaffa en egen blogg, tjing!

Jobb

Fick ett samtal imorse som klargjorde att jag ska jobba idag. Mellan halv fyra och nio kommer jag att stå i en kiosk på golfbanan. Tackar vi för!

Delar med mej av en bild av Mr. Marklund idag. Han provade en hatt på stan för några dagar sedan vilket fick innehavaren av "butiken" att koka. Köper man inte hatten så provar man inte hatten. Framförallt så tar man inte kort på hatten!



Time to get to work, hade!


Regn regn...

En regnig dag som har varit så jäkla kort, inte hunnit göra något alls egentligen.
Skaffade facebook, gav Albin Marklund en lektion i hur man lirar badminton, käkade på dallas, köpte äcklig en blåbärsglass och såg en dålig svensk film... hux flux vare läggdax men före det ska jag ta å ringa älsklingen, vi har avtalad telefontid kl halv tolv, dvs är jag lite sen, tror jag skyller på trafiken.

Es3d


Finns  mycket kul med denna bild.
Elias tydliga avståndstagande från klassen, mystisk man i blå jacka som skrivit Blood med sina fingrar och blockerar snyggnicklas att synas ordentligt. Maria "angry warlord" Brännström, Lina "lycklig som i exstas" Fjellner, Jon "dags att ta en tugga av Emmas huvud" Malmin, Klas "målgesten" Holmberg, Anton "the stirrer" Fahlgren,  osv... =)

Tror nästa år kommer kunna bli ett fint år, jäkligt glad för att man har ett år kvar iaf!

MVH Anton Fahlgren

I arkivet finns det grejer...

Har hittat lite bilder på pers dator från Venedig som aldrig tidigare visats. Nyhetsvärdet är väl inte extremt högt men, enjoy!


Smokers

Kött

Kis

Silverhårige norrmannen som våldgästades

En engagerad man

Han var en man vi tyckte om

Vitt vitt

Lesbisk ryska (inte så mycket) / guastaf

Dragonforce thunderbird

Jag och Per har spenderat de 3 senaste timmarna med att skriva, spela in och mixa en låt som ni snart kommer att få ta del av. Vi kommer att gå under bandnamnet Hyltebruk men vad låten kommer att heta vet vi inte ännu, den sista linen är iaf "min kuk är förvånansvärt stor när den inte är slapp" så det blir väl något ur det lilla poetiska stycket som används som titel. Tack för inspirationen ZorbatroX!

Gonatt!

Medle å mygg

Har vart i medle å kikat på fotboll. Gillar Medles sätt att lira fotboll, idag kom de inte upp i normal standard men de brukar rulla ganska bra i tidigare matcher jag sett. Tog den långa vägen hem, djungelsafarivägen via Sövelfors, Bjuårn och Grubban och allt vad det nu heter. 

Ikväll blir väl en innesittarkväll, kanske med dessa glada studenter:


Syns! 

Taco

På ett år är det cirka 52 fredagar, under de tio senaste åren har det alltså hunnit vara ungefär 520 fredagar. Varje fredag äter vi Tacos i min familj. Detta innebär att jag ätit tacos ungefär 500 gånger sedan jag var åtta år, då vi började med det. 500 gånger har man suttit där och ätit samma mat och haft samma sorts småprat. Vill inte säga att det är dåligt eller bra, har ingen tanke bakom detta alls egentligen förutom att 500 är så jävla mycket. Vad gammal man börjar bli.
 
Ikväll har det inte hänt så mycket, känner mej ganska trött åså, käkade tacos, läste lite, planerade till Hultsfred och pratade i telefon. Förhoppningsvis har dagens vila gett resultat, förhoppningsvis är jag piggare imorgon då det förhoppningsvid är sol ute.

Go'natt!

Citronkyss var det ja...

klockan står på 12:12 den 12/6 när jag skriver detta. 12/6 är dagen då Ottilia reser ivägpå nån slags Sverigeturné och dagen då vi har vart tillsammans i 1 månad. Dock så fick jag veta imorse när jag skulle uppmärksamma detta datum lite att det tydligen var den tionde vi blev ihop. Så kan det gå...

Gårdagskvällen va nice, kände inget behov alls av att dricka, komer nog att fungera bra det här med nykteristandet.
Ska istället för att dricka vara en vardagens person som cycklar runt i våran stad, ska känna vardagens passion. 
I Juni är jag glad, jag är sommarens fantast fast fast med kläder på,
Jag är en blomma i ett skal, jag är en påklädd Rönnerdal.

Mr. Lars är mannen bakom dom där raderna och när sommaren börjar närma sej så får jag ett stort sug efter hans musik och texter, orkar inte lyssna på det på vintern men suget kommer när skolan börjar avrundas.

Var nyss inne på Peace and Loves hemsida. Biljetterna till campingen är slut, dvs blir det inget peace and love för mej iår. Kollade på blocket också men där hade biljetterna redan börjat kosta det dubbla utgångspriset så det går ju som inte. Nu är siktet iställt på Hultsfred istället. Hur det riktigt ska lösas ekonomisk och så återstår att se men det kommer nog bli awsome!

Nu är klockan snart två, tog sin lilla tid att skriva detta meningslösa inlägg, hej!


Sommar och wajn

Fick sommarlov idag men den riktiga feelingen är inte i närheten, regnet gör det mesta. Det absolut sista sommarlovet i mitt liv, blandade känslor!

Känner mej sjuk, allergisk och har tinnitus vilket jag haft sedan Hylte. Har känt att nog inte är nått att bry sej om eftersom att man kan ha det i några dagar och dessutom så brukar förkylningar inte göra det sämre. Nu har det dock gått sex dagar sedan spelningen så man börjar ju blir lite orolig. Troligtvis går det över men man vet ju aldrig! 

Har spenderat nästan hela veckan med Älsklingsottilia, känner mej väldigt emotionellt aktiv. Ungdomligt kär och moget förälskad på samma gång. En del i det mogna är väl mitt beslut att inte dricka alkohol nu på ett tag. Har börjat känna att jag inte har något sug efter det, provar på den straighta edgen for a while. 

Ikv blire fika åde med Es2d, vi håller till på Mullberget i lokal 2 som oxå har fått namnet repis, orginellt...!

Är väl Erik Karlsson som satte trenden med sin gamla goa nr1 som kanske egentligen liknar ett bohemiskt vardagsrum istället för en replokal men nu heter tydligen våran, nr2 och säkert alla andra replokaler oxå repis. 

SES ikv dear läsare.

Balen

Skulle vart ball att gå nästa år, än så länge får man spegla sej i andras glans. 


Har vart på skolan och städat och betalat tillbaka till Doris idag. Efter och före det har jag hängt me Te2e, brännboll å volleyboll å grejs. Imorgon ska de äta gemensam middag, ska vi det Es2d? =)

Skulle va nice, jag kan stå för... sås...

Ikv blire lite jobb åså, tjingeling!


Hoho

AMEN TJEENA!
Var ett tag sedan jag skrev sist, men om man inte känner för att skriva, om man har annat att göra osv, då behöver man faktiskt inte göra det!

Har hänt ganska mycket det finns att berätta om sedan jag skrev sist men jag gör väl ett kort sammandrag.
I helgen reste jag och mina simular-band-slipz kompisar till Hyltebruk i Halland för att frälsa dem med vår musik. Låt säga att de var ungefär som att "frälsa" Al-Quida med kristendomen. Och här med var de första och sista raderna angående Hyltebruk skrivna, What happends in Hyltebruk stays in Hyltebruk. 

Skola hare inte vart så mycket av denna vecka, ruggigt skönt, ledig både igår och idag, tar vara på ledigheten på bästa möjliga sätt, hänger med min bridd som snart reser Sverige runt i 9293939 veckor.

I övrigt har jag inte mycket att säga, eller, har väl endel men jag klarar inte av att sortera så det får bli: Inget! =)



Hyltebruk

Hjapp, då bär det av till Hyltebruk i Halland imorgon då, planet lyfter kl 7 från skell och vi är framme i Halmstad kl 13. den restan är dock inget emot hemresan, 18 timmar i tåg, vilket Lördagsnöje!

Tror iaf det kommer bli skitkul, jamenar, en festival som betalar flyg och hotell för att man ska komma å lira, då har man ju iaf kommit längre än när man inte kommit nånstans!

Nu ska jag sova, har egentligen väldigt mycket som jag känner att jag borde skriva några rader om men eftersom att detta är en blogg och inte en dagbok så kanske jag låter bli. Får bli en låt eller nått istället, en sånndär typiskt "skriva av sej låt" som har text som inte rimmar, melodi som låter likadant hela tiden men som ändå är så nice att skriva. Sådana låtar får ingen höra, de är till för mej själv, är nog bäst så.

Nog med bögerier, hadezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..................

Vårkonsert

Ikväll äre dags för mej å mina närmaste och käraste att bestiga vårkonsertens skräckinjagande scen. Kommer nog gå bra, även om det inte klaffade 100% idag på genrepet. Glad för att ingen av låtarna är så väldigt utmanande ur en tonhöjdsmässig synvinkel, har som vanligt lite dåligt i halsen. Hoppas det löser sej till helgens spelning i Halland.

Nu ska jag ta och figurera ut hur min outfit för kvällen ska vara upplagd, över och in.

High on sugar and...sugar

Kära, allmänna internetdabgok.
Idag har likt alla andra dagar de senaste 2-3 veckorna vart väldigt lugn. Repat lite inför morgondagens konsert, kollat på de som har haft genrep inför kvällens konsert samt haft en spelning i korridoren. Det var kul att lira i korridoren, mycket folk åså. Kommer inte folket till oss så kommer vi till folket. Tyvärr har jag fått veta att sångljudet inte var så stark  och när det väl var det så var min halskapacitet redan förbrukat. Låg väl någon halv ton fel på sista "AA-delen" på Cosmos men eftersom att jag är "så bra på att göra fel" - som Elias säger- så gjorde det inte så mycket. Sas det.

Ikväll har jag varit på den första av de två Vårkonserterna. Var själv inte så delaktig idag, sjöng med kören på två sånger. Det var mycekt som var bra idag, det mest bestående intrycket är för mej Over the hills som var kvällens sista nummer. "Snortight" var det inte MEN refrängen gav gåshud. Några små toner i Sofias överstämma var något alldeles extra, drog upp pulsen lite på mej, mäktigt!

Har vart sjukt trött idag men i pausen på konserten åt jag en sisodär 15 sockerbitar och vips så var man på G igen.
Love being high on sugar and love.

Imorgon äre konsert för min ensemble. Kommer bli lite Kalifornienstuk över oss, Hotel California och Under the Bridge.
Kommer även bjuda på Postcards from Italy, kommer bli roligt!

Nu stänger jag igen luckan för denna gång, ska ta å lära mej så mycket av texten på Hotel California som jag bara kan, lite svårt att memorera texter ibland.efter det blire sängen och sedan rise and shine. 
HEJ!

Dagens tanke.
Att lyssna på Beatles- Greatest hits när man är down and out är bland det sämsta som går att göra. När man mår kukens å råkar dra igång den skivan och låt efter låt innehåller små spralliga melodier med texter om Love love love vill man gärna jaga ikapp dudesen på Abbey Road och köra över dem med något slags vägarbetar fordon. När man dock känner att Love Love Love fyller hela ens kropp och man tar den långa även när man ska nånstans, då gör sej inget bättre än Beatlarnas greatest.


End of weekend

Slutt på de roliga. Haft en mysig helg, massa strul i varu, tennis strul å bitchvållistrul osv!
 
Tennisturneringen som gick av stapeln i Lördags slutade på följande sätt;
Elias   6
Petter  4
Albin    3
Oskar  3
Per      3
Anton  2
Guffe  0
(Siffran anger antalet segrar)
Lite trist läsning för mej och Gustaf men vi kommer igen till nästa gång!

Ikväll har vi vart och repeterat, kom hem för bara några minuter sedan. Känns bra inför morgondagens spelning på Balderskolan, kl 11.30 spelar vi, kom förbi om du går på balderskolan eller möjligtvis någon annan skola. Kaplanelever är hjärtligt välkomna de med! 

Nu ska jag hitta till sägen, puss på världens bästa, ciao.

RSS 2.0