Mr. Music

Hittade detta i aftonbladet från 2001;

Kjell Nästén är Skellefteås Mr Music. Det är hans fel att fler än Skellefteåborna känner till stadens musikliv. Sedan 70-talet har Kjell producerat lokala band i studion som så småningom blev Rumble Road, i dag stationerad i en nedlagd Konsumbutik. Härifrån kommer debutplattor signerade Wannadies och Sahara Hotnights.

Man talar om ett speciellt Skellefteåsound.

- Det har snackats mycket om influenserna från The Posies. De är också norrlänningar fast i Seattle, USA. Jag vet inte om det är det norrländska vemodet man pratar om, säger Kjell och skrattar. Sedan fortsätter han:

- Skellefteå är en liten ort som ligger långt ifrån de andra strömningarna i samhället. Musikerna har fått vara ifred och göra sin grej helt enkelt.

Varför har gitarrpopen dominerat?

- Med gitarr finns möjlighet till alla sorters färger och klanger men det är ändå samma grej i botten. När man gör hårdrock kan man inte göra på samma sätt. I popsfären kan man blanda och ta. Det är underbart att vara så fri.

Gitarrpopens glansdagar ser dock ut att vara förbi. Ett av stadens nya band, Souk the sin, har kapacitet att krossa begreppet pop-Skellefteå.

Detta skrevs alltså 2001. 8 år senare är vi på frammarsch igen, vill jag iaf verkligen tro och hoppas! 
Idag har vi fått en till låt färdig, Cosmos heter den och den finns att lyssa på någonstans på min blogg, dock är det liveversionen från Hamnmagasinet i Umeå.

Hörs ikv!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0